Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić o mogućem angažmanu na izborima: Ne bih komentirao

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zdravko Marić je, upitan za trošak izbora, rekao da izbori koštaju 120 milijuna kuna, što nije bilo predviđeno u proračunu, no da će ta sredstva biti osigurana

Ministar financija Zdravko Marić u utorak nije želio komentirati svoj eventualni budući politički angažman na predstojećim parlamentarnim izborima, te poručio da je trenutno koncentriran na posao u Ministarstvu financija.

"Ne bih to još ništa komentirao. U ovom trenutku samo sam fokusiran na Ministarstvo financija, javne financije i gospodarstvo", odgovorio je Marić na pitanje novinara hoće li se politički angažirati, jer mu je navodno HDZ ponudio da bude nositelj liste u nekoj izbornoj jedinici.

Uoči predstavljanja istraživanja o transparentnosti lokalnih proračuna u organizaciji Instituta za javne financije, Marić je, upitan za trošak izbora, rekao da izbori koštaju 120 milijuna kuna, što nije bilo predviđeno u proračunu, no da će ta sredstva biti osigurana i sigurno neće ništa doći pod znak pitanja. 

Bez obzira na izbore, Marić je uvjeren u izvršavanje proračuna za cijelu godinu i ostvarivanje ciljanog deficita.

Na pitanje hoće li se ići na rebalans proračuna, odgovorio je da neće.

Na pitanje što je s regresom za javne službe, koji je isplaćen djelatnicima u zdravstvu, ali ne prosvjetarima te hoće li ga svi dobiti i kako je isplaćen s obzirom da u proračunu to nije bilo predviđeno, rekao je da će puna informacija biti poznata uskoro.

"Nije isplaćen još cijeli regres, međutim kako god bilo, točno je da isplata u ovogodišnjem proračunu nije predviđena. Međutim bilo je predviđeno da će se u razgovorima sa socijalnim partnerima o toj temi voditi računa. Kako to nije bio slučaj, pregovori su vođeni uglavnom oko sporazuma o osnovici, a po pitanju regresa konačni dogovor nije postignut", rekao je Marić.

Najavio je raspravu o tome na razini Vlade i GSV-a te se nada da će "u komunikaciji sa socijalnim partnerima doći do rješenja".

Dodao je da će Vlada voditi računa o tome da u eventualnim sudskim sporovima kojima bi mogla biti izložena, ne dođe do troška za proračun i porezne obveznike.

Sigurno ćemo voditi brigu i o tome, tako da nakon mandata ove Vlade, odnosno Ministarstva financija ne ostanu nikakvi repovi, rekao je Marić.

Komentari (17)
  • Mariću, tebi kao mladom, obrazovanom financijskom stručnjaku i dobrom ministru nije trebala blamaža s hadezejovim prljavim igrama oko preslagivanja da budeš mandatar i sam znaš da ti to nebi bio nego nesuđeni Karamrle i to ti je minus i to veliki..

    5. 7. 2016,   13:24
  • G. Maricu, nemojte komentirati. Šteta talenta.

    5. 7. 2016,   20:44
  • Evo još jednog lijepog primjera brođanina koji je zaboravio tko je i odakle onog trenutka kad se dokopao zagreba tako postade maskota koja je umalo postala premijer ali uzalud sada jadan luta i ponuda malo ili ih nema gdje je dostojanstvo ponos istinoljublje čovječnost itd sve ostalo ma putu.

    5. 7. 2016,   22:25