Obavijesti

News

Komentari 17

Marić o mogućem angažmanu na izborima: Ne bih komentirao

Marić o mogućem angažmanu na izborima: Ne bih komentirao
1

Zdravko Marić je, upitan za trošak izbora, rekao da izbori koštaju 120 milijuna kuna, što nije bilo predviđeno u proračunu, no da će ta sredstva biti osigurana

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić u utorak nije želio komentirati svoj eventualni budući politički angažman na predstojećim parlamentarnim izborima, te poručio da je trenutno koncentriran na posao u Ministarstvu financija.

"Ne bih to još ništa komentirao. U ovom trenutku samo sam fokusiran na Ministarstvo financija, javne financije i gospodarstvo", odgovorio je Marić na pitanje novinara hoće li se politički angažirati, jer mu je navodno HDZ ponudio da bude nositelj liste u nekoj izbornoj jedinici.

Uoči predstavljanja istraživanja o transparentnosti lokalnih proračuna u organizaciji Instituta za javne financije, Marić je, upitan za trošak izbora, rekao da izbori koštaju 120 milijuna kuna, što nije bilo predviđeno u proračunu, no da će ta sredstva biti osigurana i sigurno neće ništa doći pod znak pitanja. 

Bez obzira na izbore, Marić je uvjeren u izvršavanje proračuna za cijelu godinu i ostvarivanje ciljanog deficita.

Na pitanje hoće li se ići na rebalans proračuna, odgovorio je da neće.

Na pitanje što je s regresom za javne službe, koji je isplaćen djelatnicima u zdravstvu, ali ne prosvjetarima te hoće li ga svi dobiti i kako je isplaćen s obzirom da u proračunu to nije bilo predviđeno, rekao je da će puna informacija biti poznata uskoro.

"Nije isplaćen još cijeli regres, međutim kako god bilo, točno je da isplata u ovogodišnjem proračunu nije predviđena. Međutim bilo je predviđeno da će se u razgovorima sa socijalnim partnerima o toj temi voditi računa. Kako to nije bio slučaj, pregovori su vođeni uglavnom oko sporazuma o osnovici, a po pitanju regresa konačni dogovor nije postignut", rekao je Marić.

Najavio je raspravu o tome na razini Vlade i GSV-a te se nada da će "u komunikaciji sa socijalnim partnerima doći do rješenja".

Dodao je da će Vlada voditi računa o tome da u eventualnim sudskim sporovima kojima bi mogla biti izložena, ne dođe do troška za proračun i porezne obveznike.

Sigurno ćemo voditi brigu i o tome, tako da nakon mandata ove Vlade, odnosno Ministarstva financija ne ostanu nikakvi repovi, rekao je Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"