Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić: Počinjemo pripremati novo porezno rasterećenje

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mislim da je do sada svako porezno rasterećenje donijelo blagodat i dobrobit poslodavcima, poduzetnicima, radnicima, a u konačnici i državnom proračunu, kaže ministar

Upitan hoće li Vlada krenuti u rasterećenje plaća, odnosno rezanje poreza, ministar financija Zdravko Marić je u srijedu za RTL Direkt odgovorio:

- Moj odgovor je svakako potvrdan. Ono što činimo tri godine je porezno rasterećenje, porezna politika, smanjujemo javni dug, imamo suficite, popravljen je kreditni rejting, padaju kamate, a smanjujemo i poreze... Mi jesmo u vrhu po udjelu indirektnih poreza u EU-u, što se tiče dohodaka treći od dna, a udjela u BDP-u u sredini. Treba sve sagledavati u cjelini.

Najavio je i sljedeći, četvrti, krug poreznih rasterećenja u skladu s fiskalnim kapacitetima.

- Mislim da je do sada svako porezno rasterećenje donijelo blagodat i dobrobit poslodavcima, poduzetnicima, radnicima, a u konačnici i državnom proračunu - rekao je Marić. 

Komentari (11)
  • Siguran sam da ćete prije otići s vlasti nego više ikad raditi bilo kakve mjere i vaša porezna rasterećenja! Vaša rasterećenja su svakom nerođenom hrvatu priuštila dug od 30.000€ !!!

    20. 6. 2019,   08:39
  • Jadna Hrvatska! Svake godine je hrvatski proracun sve veci i veci. Rezije su sve skuplje i skuplje a uhljeba sve vise i vise. Jadan onaj koga tako "rasterecuju".

    20. 6. 2019,   03:36
  • Pod rasterečenjem je mislio na ono strahovito podizanje mirovina za 50 kuna. Odmah je porasla prodaja automobila i mladi su se počeli vraćati.

    20. 6. 2019,   00:23