Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić pozvao Vujčića da nešto poduzme, ne da smo upozorava

Komentari (29)
 • gospodine mariću,rohatinski i vujčić su sluge bankarskog lobija i rade za njih i protiv građana hr,tu ima i vase krivice sto hnb ne stavite pod kontrolu države i spriječite banke koje su građani hr svojim novcem doveli u likvidnost i prodali ih strancima za 1kn i danas te iste banke dovele su u stećal skoro 300000 hr građana svojim lihvarskim kreditima a sve uz podrsku hnb-a

  7. 11. 2019,   17:40
  • oprosti ali kako misliš da su banke krive za stečaj (misliš blokadu računa) 300000 ljudi? zar nisu ljudi koji dižu kredite do maksimalnog limita neodgovorni, ne čitaju ugovore, ne gledaju kaj potpisuju, precjenjuju svoje prihode i njihovu stabilnost, itd... uopće se odnose prema financijama kao da je plaća vječna, kao da krize ne mogu nastupiti i kao da otkaz ne mogu dobiti. drugo PBZ je prodan za 800 milijuna ondašnjih maraka, za yabu se ne sjećam, ali reci ti meni bi li ti svoj novac drzao u HPBu??? domaćoj banci gdje politika ima više utjecaja od ekonomske logike. Ja ne bih... Ako ti se ne sviđa banka, mijenjaj ju! ako ne voliš banke, drži lovu doma, zakopaj u vrt, kupi zlato, uloži u nekretninu ako baš hoćeš, ali nemoj koristiti te infantilne argumente i ponašati se kao da su uvijek krivi drugi, samo ne pametnjakovići koji dižu kredite preko svojih mogućnosti pa onda plaču i kukaju kad "shit hits the fan"

   7. 11. 2019,   17:57
  • dado385_1 - Vi ste sve lijepo naveli ali ste zaboravili da preveliki broj građana Hrvatske (kao i nekih drugih država) nije u stanju razmišljati o posljedicama. Jedni ne mogu to shvatiti, drugi ne žele. Zato bi HNB MORALA ne samo upozoravati nego i, nešto raditi po tom pitanju. Baš kako je rekao ministar Marić. A "našeg" Vujčića boli ona stvar. Pa on je i prije problema sa švicarcima izdao jedno upozorenje. Ta škola njemu očito baš ništa ne znači.

   7. 11. 2019,   18:06
  • ravno1, slažem se. Tema nije nimalo jednostavna jer HNB ima ulogu regulatora i trebal bi malo revnije upozoravati javnost kao što sada rade s ovom poplavom dizanja kredita za kupnju apartmana na moru u svrhu iznajmljivanja. I što ako za koju godinu apartmanski biznis potone još više, tko će tada vratiti ljudima novce? cijene gomije nekretnina na jadranu će naravno pasti jer će mnogi da bi barem vratili dio dignutog kredita htjeti prodati. I eto pada cijena nekretnina ili kako vujčić kaže, "ispohivanja nekretninskog balona". Ali to je ko dva i dva, za predvižanje ovakvog scenarija ne treba biti magistar ekonomije, dovoljno je malo zdrave pameti!

   7. 11. 2019,   18:16
  • ja samo ne podnosim kad netko olako optužuje sve odreda, zločeste banke, nesposobnu državu, sve oko sebe, a sam apsolutno ništa ne poduzima da se osigura, više zarađuje, ne troši cijelu zaradu, diverzificira štednju i ne drži sva "jaja" u istoj košari, ... Ne kužim ljude kojima je za sve kriv uvijek netko drugi!

   7. 11. 2019,   18:19
  • Klasična hrvatska priča, prije nego su postrožili, digne hrvat 100 000e s 4500kn plaćom, poslije je država kriva. Kaže država, e neš više to raditi, sada ti mora 1/4 ostati. Kaže hrvat, e opet je država kriva jer me diskriminira. Lijepo li je hrvat biti, majko hvala ti.

   8. 11. 2019,   09:36
  • Da ali Vlada sve i da hoće ,nemože HNB staviti pod svoju kontrolu. Zašto? zato što je HNB kao i mnogi drugi diljem planete pod kontrolom bankarskog ,ali (bankarskog židovskog lobija) i nemaju defakto nikakav uticaj na taj sustav. što više ,ovise o njemu.

   8. 11. 2019,   10:29
  • Samuray skoro svi sve tocno rekao, jedina zapravo ispravka je da Vlada ne moze stavti HNB pod svoju kontrolu, posto je Vlada pod kontrolim HNB-a, kojeg kontrolira bankarski lobi. Dakle ne moze potlaceni staviti gazdu pod svoju kontrolu. Barem ne bez zestokih promjena kakve je napravio Island.

   8. 11. 2019,   11:34
  • Anonimus6666 - Tako treba govoriti (i pisati): jasno, kratko i glasno. Vlada, kada bi bila Vlada, lako bi stala na kraj Vujčiću i Vujčićima.

   8. 11. 2019,   22:57
  • istina je negdje u sredini valjda,. vidio sam čovjeka koji je promijenio banku jer ona u kojoj je bio nisu mu odobravali tada mogućnost da ide više od jedne plaće u minus na tekućem jer nije imao velika primanja, i psovao ih je naveliko. prešao je u drugu gdje su mu odmah odobrili 3 plaće u minus i hvalio ih je na sva usta radi toga. poslije je i ovu drugu banku psovao jer eto,ima prevelike kamate na odobreni minus i ne stigne vraćat nego je stalno u minusu ... da su kamate visoke jesu,na malo veći iznos je teže vraćat dug. sad kamata na štednju skoro niti nema i držanje u banci je trošak.oni rade za sebe i da zarade itd,...

   9. 11. 2019,   10:08
  • Kaius, u pravu si, samo što takvi likovi nikad nisu sami krivi. Ili država ili banka u službi židova. Ali on jadan ne bio, naivan

   9. 11. 2019,   13:00
  • Arnold, gle kad sam dizao kredi banka je rekla ne mozes dici koliko ti treba u eurima ali mozes u svicarcima. Sta sam trebao napraviti, da mi pare nisu trebale ne bih dizao kredit. Ako ti treba 100kn, 70 ti nece pomoci jer ti jos uvijek fali 30. Nisam bio naivan nego nisam imao izbora. Dakle suti i uzmi sto se nudi, naravno rizike su presutjeli. Problem je taj sto su svi sutjeli o rizicima takvih kredita, HNB nije poduzeo nista da zastiti gradjane, kad su kola krenula nizbrdo ponovo HNB nije poduzeo nista, a mogli su recimo prisiliti banke da naprave konverziju iz franka u euro nakon prvog skoka ili drugog dok jos nije bilo preveliko opterecenje ali nisu napravili nista. Da li je potrebno pitati zasto, mozda nagrade za zivotno djelo koju je primio Rohatinski govori vise nego bilo sta drugo. Koliko su banke izvukle iz tog biznisa nitko nezna, niti ce ikada saznati. Ja samo znam da je moj kredit od nekih 40.000€ (u svicarcima) u kratkom vremenu narastao na kredit od 85.000€ iako mi nikad nije isplacen niti jedan svicarski franak ili niti jedan euro nego samo kune.

   9. 11. 2019,   20:46
 • Ne kužim baš ovo. Naime, sama Vlada potiče kredite za kupnju nekretnina sa svojim subvencijama. Onda se u to dodalo gotovinske kredite pa da bi sve zajedno moglo biti novi švicarac? Koliko svih tih kredita ima u kunama, a koliko u drugoj valuti? I zar još uvijek nije riješena visina kamate jer kod švicaraca je bilo u pitanju i tečaj franka i povećana kamata? Znači da nakon potpisivanja ugovora i jedne kamate, kamata može još uvijek nakon svega biti skroz drugačija?

  7. 11. 2019,   17:24
 • Čim je nešto povoljno banka navodno daje, još ako je u kunama 🤣 teško bilo za pretpostaviti da nešto smrdi na duge staze

  7. 11. 2019,   19:21
 • Naravno da da iznajmljivanje i turizam nisu stabilne grane za dugorocno otplacivanje kredita pa prije ili poslije ce zavrsit u problemu ti kpoji nemaju plan B za otplatu kredita.

  7. 11. 2019,   18:59
 • Šta zna hrvat šta je kilo kamata

  8. 11. 2019,   09:32
 • Pretvorite cijelu državu u hdz prčiju ionako radite što vas volja i za ništa ne odgovarate kradete milione ubijate silujete gazite nevračate novce nit ste i zatvoru a hebete narod za ništa pujjjj i glas za kolindu je glas za hdz

  8. 11. 2019,   05:51
 • U svakom slučaju,tko nije ništa naučio iz prošlosti(mislim na Švicarac) u Hrvatskoj , taj se opasno igra jer ulazi u rizik da će kasnije sve izgubiti. okrutna su vremena. Nije vam to gospodo bivša socijalna država Juga pa da kasnije otplaćujete kredite za kutiju šibica.

  8. 11. 2019,   10:34
 • Mene samo interesira što će biti kad počne recesija?Zašto narodu otvoreno ne velite da ne troše neka malo sačuvju ako mogu.Jer recesija je neizbeža.A vi i Vujčić to vješto krijete.Što će biti kad bude brdo naroda ostalo bez primanja jer budu pod ovrhom.A za to ćete vi minstre i Vijčić biti krivi.Ministre tako ste govorili za Agrokor da je super a on je već uveliko propado.Niste verodostojni.Ja sam vam vjerovala ali više ne.Kako pratim strana tržišta bome vidim da nije dobro i da recesija bude pokucala na vrata.Zato narodu recite da prestanu sa kreditima.

  8. 11. 2019,   07:51
 • Zašto bi se netko bojao podić kredit u hr? Pa država je puna dužnika po svim osnovama,nitko ništa ne plaća dok mu se ne prisloni hladna cijev na glavu..."život dam lovu ne dam",je način života u ovom krkanluku i nakazi od države...

  9. 11. 2019,   07:04
 • Vlada ZO pod hitno treba novu krv i inspiratora u redovima, u vladu ulazi šaman Luka!!

  8. 11. 2019,   08:07