Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić: Proračun je spreman, prijedlog će biti sutra na Vladi

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da je državni proračun za 2017. spreman te da će njegov prijedlog biti na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da je državni proračun za 2017. spreman te da će njegov prijedlog biti na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak.

 Ministri su se, naime, okupili u Banskim dvorima u kojem se održava sjednica užeg kabineta Vlade, a ministar Marić je prilikom ulaska u zgradu Vlade potvrdio da će tema biti proračun.

 Upitan je li proračun za slijedeću godinu spreman, Marić je novinarima odgovorio. "Spremno je sve". 

 "Sad još imamo raspravu i na užem kabinetu i vidjet ćemo da li ćemo još nešto morati dorađivati. Zatvaramo račun financiranja i sve skupa. Sutra na sjednici vlade će bit prijedlog proračuna". izjavio je kratko ministar financija.

 Novinare su u kontekstu proračuna za 2017. zanimali i detalji oko pregovora koje predstavnici Vlade ovih dana vode sa sindikatima, no Marić je samo kazao da će "to čuti poslije".

 Marić u kratkoj izjavi nije govorio o detaljima prijedloga proračuna koji bi sutra trebao biti upućen Hrvatskom saboru na usvajanje, no Vlada je na jednoj od dvije prošlotjedne sjednice usvojila Smjernice za izradu državnog proračuna za slijedeću godinu, prema kojima se prihodi projiciraju u visini od 119,6 milijardi kuna, rashodi na 126,5 milijardi kuna, a proračunski deficit na 6,8 milijardi kuna ili 1,9 posto BDP-a.

Komentari (23)
  • Jeli ti todorić odobrio proračun. Tek kad ga gazda odobri onda ti mali možeš obrazlagati i prodavati maglu puku. Jadnici jedni, jadne države sa vama na čelu. Sramim se koji gulanferi kao ti vode državu i narod. Fuj. bio bi sretan da sam rođen i živim u čadu. Sramite se bagro jedna, i svi vi koji radite za račun tajkuna, lopova, ganstera....a na prosijački štap ste doveli i ponizili radnika, umirovljenika, seljaka, rudara, poljoprivrednika i ostali pošteni puk hrvatske. Bageo jedna, jeba.. vas ova porezna odluka kojom pogodujete pljačkašima hrvatske. Koja reforma... to su priče za maloumne...to je odluka par stotina gazda hrvatske, čije zapovijedi vi provodite u dijelo. FUJ.

    7. 12. 2016,   13:09
  • Zovem se Hrvatko. Treba mi kredit.

    7. 12. 2016,   12:06
  • Dokle su rashodi veći od prihoda l, svaki proračun je loš. Ovo je njemu kao ministru drugi koji sastavlja i ponovno mu raste potrošnja države. Loše, o poreznim promjenama neću niti govoriti koliko su loše za ljude koji stvaraju. A da nema amandman kojim sebi smanjuje plaću tj. koeficijent je poruka ljudima eto rugamo se sa vama

    7. 12. 2016,   11:17