Obavijesti

News

Komentari 68

Marić: Provjerit ćemo troškove svih državnih tvrtki i agencija

Marić: Provjerit ćemo troškove svih  državnih tvrtki i agencija
1

Ministarstvo državne mirovine odlučilo je provjeriti kakvo je stanje u državnim tvrtkama te je od 49 strateških tvrtki zatražilo podatke o troškovima od 2010. do kraja 2016.

VIDEO

Nakon slučaja s isplatama dnevnica, Ministarstvo državne mirovine odlučilo je provjeriti kakvo je stanje u državnim tvrtkama te je od 49 strateških tvrtki zatražilo podatke o troškovima od 2010. godine do kraja prošle godine, jer određene informacije nedostaju, objavio je u subotu u središnjem Dnevniku HRT.

Najavljeno je da će Ministarstvo isti zahtjev poslati idući tjedan i u državne agencije.

Popis zaloga na nekretninama, troškova reprezentacije, službenih putovanja, odvjetničkih usluga, otpremnina, donacija, bonusa i stimulacija članovima Uprave - trgovačka društva moraju predati do 24. ožujka.

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je da se to pokazalo nužnim "s obzirom na sve izraženije otuđivanje uprava i nadzornih odbora od države kao vlasnika, ali i sve izraženijeg neformalnog utjecaja na poslovne odluke tih društava".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetio je kako "smo svjedočili zahtjevima za više milijunske bonuse u Hrvatskim šumama i tvrtki APIS IT, kraljevskim otpremninama u HBOR-u i Hrvatskim željeznicama". No, ustvrdio je Marić, još je slučajeva o kojima se malo zna - kao na primjer stotine nepotrebnih putovanja na kongrese.

Država kao vlasnik mora pokazati odgovornost, istaknuo je ministar državne imovine Goran Marić u izjavi za HRT.

U Mostu podržavaju takve analize. Smatram da imamo dovoljno vremena, tri i pol godine još ispred nas i da se to apsolutno mora napraviti,  istaknuo je Božo Petrov.

SDP je najavio da će podržati ministra Marića, ali pod jednim uvjetom - da se vremenski proširi na zadnjih 10 godina. Da ne ispadne da se želi politički obračunavati s upravama koje je postavila naša Vlada, nego da stvarno pogleda što se događalo u 10 godina pa da usporedimo, rekao je saborski zastupnik Arsen Bauk.

No, ministar Goran Marić smatra da je sedam godina optimalno vrijeme. Ne možemo se vraćati 25 godina unatrag, a ni zadnje tri godine ne bismo dobili prave pokazatelje. Zato mislimo da je 7 godina, od 2010.-2016. dovoljna baza podataka na osnovi koje će se moći donositi racionalne, zdrave odluke, istaknuo je.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag