Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić: "Tražimo i naći ćemo 1000 eura za novorođenčad"

None Foto: screenshot/HRT

Za predizborno obećanje Tomislava Karamarka potrebno je izdvojiti 300 milijuna kuna na godišnjoj razini. Ministar financija kaže da će se detalji proračuna znati tek idućeg tjedna

Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u emisiji Otvoreno HRT-a gdje je uz ostale goste Branka Grčića, Darinka Blagu i Damira Jakuša govorio o proračunu, plaćama, mirovinama, školstvu i investicijama.

Marić je morao odgovoriti i na pitanje hoće li se naći obećanih 1000 eura za svako rođeno dijete što je 300 milijuna kuna na godišnjoj razini. Ministar je istakno da taj zakon još nije donesen, ali tvrdi: 'tražit ćemo i naći ćemo novac za to'. Dodao je i da ćemo za detalje proračuna morati pričekati još tjedan dana.

Govorio je i o javnom dugu. Kaže da ga prvo moramo stabilizirati, a zatim smanjiti. 

- Smanjujemo državni deficit prema -3% BDP-a, a to je otprilike 10 milijardi kuna - rekao je Marić. 

Branko Grčić iza kojeg su četiri proračuna kaže da ga nije nimalo lako sastaviti. I on ističe kako se deficit iduće godine mora smanjiti do tri posto BDP-a. On smatra i da će Vlada uspjeti povući 7,5 milijardi eura iz fondova Europske unije jer je njegova vlada ostavila dobre temelje za to.

Komentari (146)
  • Tako je, zašto bi ulagali u znanje, usavršavali se, specijalizirali se za posao i gradili karijeru, kad možemo po cijele dane štancat djecu i država će nam sve platit. Pardon, ne država već ovi prvi koje sam nabrojao. Hoće li Karamarko ko onaj pop iz filma bušit kondome na kioscima ? Što uopće znači tisuću eura za dijete i kakva osoba pristane stvarati nečiji život radi jedne malo veće plaće ? Reći ću vam ko: cigani i oni koji koriste djecu kao mašineriju za socijalu kako bi izbjegli rad.

    19. 2. 2016,   08:10
  • Da bi imao dijete i odgajao ga i uzdržavao najmanje do 18 godine treba ti minimalno pola miljuna kuna! Jos ako ide na faks... A ovi vam nude 1000 eura, presmijesno!

    19. 2. 2016,   08:19
  • Maricu lovu mozete naci kod Sanadera i njegove tadasnje vlade odnosno tadasnjih ministara HDZa

    19. 2. 2016,   08:22