Obavijesti

News

Komentari 92

Marić: Sam sam platio kartu. Svojih se prijatelja ne odričem

Marić: Sam sam platio kartu. Svojih se prijatelja ne odričem
1

Ministar Zdravko Marić u četvrtak je novinarima rekao kako nije dobio ulaznice za SP u Rusiji od poduzetnika Jollyja. Na pitanje ima li račune za pokazati, rekao je da je prošlo dosta vremena, ali da neke ima

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade u četvrtak je novinarima govorio o putovanju u Rusiju na jednu od utakmica naše nogometne reprezentacije na kojoj je bio sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem, koji je u fokus javnosti došao zbog luksuznog automobila u dvorištu ministrice EU fondova Gabrijele Žalac. Na pitanje novinara je li od njega dobio kartu, rekao je da nije. Što se tiče računa, Marić je istaknuo da je već prošlo dosta vremena, ali da neke bankovne izvode ima.

Stojanović o Mariću: Stari smo mi prijatelji, išli smo u Rusiju
Stojanović o Mariću: Stari smo mi prijatelji, išli smo u Rusiju

Na pitanje je li svjestan da se radi o mogućem sukobu interesa, obzirom da se radi o poklonu većem od 500 kuna ukoliko je dobio ulaznicu, odgovorio je da jest. 

- Svjestan sam ja toga svega, nemojte se ništa brinut po tom pitanju. Prijavio sam sve u imovinskoj kartici. Neko vrijeme je prošlo od utakmice, ali postoje neki bankovni izvidi, pa ih mogu, naravno, pokazati - rekao je Marić dodavši kako Jolly nije platio nikakve troškove u Rusiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spomenuo je i kredit HBOR-a koji je Jolly dobio za gradnju hotela, a za kojeg je Marića SDP-ov Gordan Maras optužio za pogodovanje. 

- Prema mojim saznanjima, zahtjev je podnesen i prije nego sam ja postao ministar financija i došao na funkciju u nadzorni odbor HBOR-a. HBOR je banka, ima svoje procedure, stručne službe, kreditni odbor, rizike, uprave i onda dolazi na NO. Kredit je odoboren uz suglasnost NO, čini mi se, u prvoj polovici 2016., sve procedure su ispoštovane, trišna kamatna stopa, plasman odobren prema svim pravilima struke i nakon toga dolazi do zahtjeva za prijevremnu otplatu tog kredita zato što je dobio povoljnije uvjete od komercijalne banke, što je sam rekao. Platio je naknadu za prijevremeni otkup kredita - istaknuo je i naglasio:

-  Svi moji prijatelji, poznanici koje sam imao prije mandata i koje ću imati i poslije, dobro znaju da od mene bilo kakve takve vrste usluga nikad nisu tražili niti bi tražili. Nikad se niti jednog od svojih prijatelja nisam niti hoću odricati

Podsjetio je i na napade zbog kredita Agrokoru. 

- Koliko je bilo medijske prašine i napada na mene zbog kredita Agrokoru, od prvog dana sam govorio da je taj kredit adekvatno pokriven i to je pokazao cijeli ova tijek i proces - rekao je.

Na pitanje je li zbog ove priče s kartama za utakmicu i mogućeg sukoba interesa bliže izlasku iz Vlade, o čemu se već neko vrijeme špekulira, Marić je znakovito odgovorio. 

- Puno puta sam o tome govorio i bit će prilike o tome razgovarati. Ima vremena - sa smješkom je poručio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a