Obavijesti

News

Komentari 122

Ministar Marić: Ne odustajemo od većeg PDV-a za ugostitelje

Ministar Marić: Ne odustajemo od većeg PDV-a za ugostitelje
1

Ministar financija se zahvalio ekipi koja je radila na reformi '24 sata dnevno posljednjih dana'. Kazao je da u Saboru očekuje dinamičnu i žustru, ali konstruktivnu raspravu

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u studiju 24sata gdje je govorio o poreznoj reformi, te poskupljenju hrane i lijekova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ministar Marić: "Ne odustajemo od većeg PDV-a za ugostitelje!"

Posted by 24sata on Wednesday, 2 November 2016

_______________________________________________________________________________________________

- Planiramo napraviti javnu raspravu da dobijemo komentare. Ali što se tiče paketa promjena, ona je toliko iscrpna da neće trpjeti promjene - rekao je ministar Marić koji kaže da neće odustati od većeg PDV-a za ugostitelje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Snižena stopa na smještaj ostaje - kaže Marić, ali ustraje na višem PDV-u za ugostitelje.

Zahvalio je ekipi koja je radila na reformi '24 sata dnevno posljednjih dana'. 

- Rokovi su vrlo kratki. Očekujem u Saboru dinamičnu i žustru raspravu - rekao je i dodao da očekuje da će rasprava biti konstruktivna. 

- Ljudima i poduzetnicima se lakše prilagoditi promjenama koje pojednostavljuju - kaže ministar.

- Za razliku od prijašnjih promjena, od prvog dana računamo da će se iznos gradovima i općinama kompenzirati - komentirao je udar na lokalne samouprave. Istaknuo je kako su svima poslali smjernice kako da planiraju proračun za 2017. godinu. Tvrdi da će stvoriti transparentan i jednostavniji sustav. 

- Kome ovdje uzimamo? Tko uzima siromašnima? Njima se ništa ne uzima, sve ostaje isto - brani Marić svoj porezni sustav u kojem, tvrdi, nema negativnog poreza pa se ne može ljudima umanjiti porez i prirez više od onog iznosa kojeg već plaćaju.

Ne vidim zašto bi kruh morao poskupjeti

Što se tiče poskupljivanja hrane, lijekova kao i naknade za obnovljive izvore energije Marić odgovara: "Ne vidim zašto bi kruh morao poskupjeti. Smanjuje se porez na dobit i dohodak. Taj segment se zanemaruje". Marić smatra da će smanjenjem komunalnih naknada nadoknaditi poskupljenja hrane. 

Na pitanje zašto se ne planira smanjiti PDV na hranu.

- Hrana je sveobuhvatna. Ima je puno iz uvoza. Zaključak je da se ide na stranu inputa. Da stimuliramo domaću poljoprivredu - rekao je i dodao da su taj zaključak donijeli u dogovoru sa stručnjacima.

Na pitanje kako to da se snižava PDV na lijesove i urne, a raste PDV na hranu Marić je kazao: 'Osim komunalnih usluga, iskristalizirale su se i pogrebne usluge u planiranju direktnog smanjivanja oporezivanja poreza na dohodak'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.