Obavijesti

News

Komentari 235

Marić: 'Za božićnice treba 270 milijuna kn, naći ćemo način'

Marić: 'Za božićnice treba 270 milijuna kn, naći ćemo način'
1

Taj novac nije predviđen u okviru rebalansa proračuna, no da ne riskiramo tužbe, naći ćemo način kako isplatiti te božićnice. Moguće da se jedan dio isplati u siječnju, kaže Marić

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade objasnio je u Banskim dvorima odakle će namaknuti sredstva za isplatu božićnica za zaposlene u javnim i državnim službama, što je na sjednici najavio premijer Andrej Plenković. 

- Znate da u okviru rebalansa za 2016., koju je Hrvatski sabor nedavno usvojio, ta sredstva nisu predviđena. Naša originalna ideja nije predviđala sredstva za isplatu božićnica, međutim sada u okolnostima u kojima se nalazimo, a to je da nismo uspjeli napraviti produljenje, odnosno dopune temeljnog kolektivnog ugovora i ispregovarati drugačije, ta obveza i pravo zaposlenika stoji i postoji. Vlada će se kao i uvijek odgovorno ponašati prema proračunskim sredstvima i novcima proračunskih obveznika. Da ne riskiramo tužbe, naći ćemo način kako isplatiti te božićnice - rekao je Marić dodavši kako će se isplatiti do kraja godine u okviru preraspodjela do pet posto svih proračunskih korisnika.

- Na tome smo već počeli raditi. Zadržavamo mogućnost eventualno jednog dijela isplate u siječnju, ali držimo se orginalnog scenarija da se isplati kompletna božićnica u prosincu - istaknuo je te dodao kako će trošak biti oko 270 milijuna kuna. 

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala o amandmanima koji su podneseni na prijedlog Državnog proračuna, no nikako nije htio otkriti koliko su ih prihvatili i odbacili. Nekoliko puta ponovio je kako će se sve saznati na sutrašnjoj sjednici. Ukupna vrijednost svih amandmana na rashodnoj strani je preko devet milijardi kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na proračun je podneseno 132 amandmana

- Ukupno je podneseno 132 amandmana od kojih se 131 odnosi na rashodnu stranu proračuna. Najveći dio, 127 njih je na Državni proračun, četiri se odnose na izvanproračunske korisnike, a jedan na dio prihodne strane proračuna. Ukupna vrijednost svih amandmana na rashodnoj strani je preko devet milijardi kuna. Sutra ćete sve čuti tijekom rasprave u Saboru- rekao je.  

Otkrio je samo kako se najveći broj amandmana odnosi na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

- Ministar Butković, recimo, ima 10- ak amandmana, ministar zdravstva također, moja malenkost…- rekao je, a na pitanje zašto je tajna da se ne može prije saznati barem koliko su ih prihvatili, a koliko odbili, Marić kaže kako nije nikakva tajna te da će se Vlada očitovati oko svih amandmana sutra, u četvrtak u Saboru kada je na dnevnom redu izglasavanje Državnog proračuna za 2017. godinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.