Obavijesti

News

Komentari 87

Dalić o sukobu interesa: Nije ni bitno što sam koristila Hotmail

Dalić o sukobu interesa: Nije ni bitno što sam koristila Hotmail
3

Ministar financija Zdravko Marić i bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić svjedoče pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog afere Hotmail

VIDEO

Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa započela je u ponedjeljak u podne, a na njoj će, uz ostalo, Povjerenstvo donijeti odluku o ministru financija Zdravku Mariću te o bivšoj ministrici gospodarstva i potpredsjednici Vlade Martini Dalić, javlja N1

Ministar financija došao je svjedočiti pred Povjerenstvom, dok je Martina Dalić, iako pozvana na svjedočenje, odlučila pismeno se očitovati.

Povjerenstvo ispituje je li se Marić kao bivši zaposlenik Agrokora našao u sukobu interesa. Na temelju objave iskaza Martine Dalić Uskoku na portalu N1 Povjerenstvo je obnovilo postupak. Pitanje je na koliko je sastanaka, na kojima se raspravljalo o Agrokoru, bio Marić, a rekao je da se kao bivši zaposlenik koncerna izuzeo.

Zdravko Marić je u pismenom očitovanju poručio da ostaje pri ranijem iskazu. Tvrdi kako se nije izjašnjavao na sastancima niti se aktivno uključio u rješavanje krize u Agrokoru. Martina Dalić je, uz pismeno očitovanje, priložila i svoju nedavno objavljenu knjigu Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma. 

Povjerenstvo pak smatra da je Marić redovito sudjelovao na sastancima neformalne grupe, nije imao samo ulogu predstavnika resora, nego puno širu ulogu na sastancima. Smatraju i kako je aktivno sudjelovao u rješavanju krize u Agrokoru. 

- Nisam mislio da ću nakon prošlog iskaza ponovno sjediti tu pred vama - rekao je Marić. 

Pozorno sam slušao izlaganje. Mogu kratko prokomentirati da u nemalom broju citiranja i tumačenja iskaza pojedinih sudionika svih ovih sastanaka sam poprilično ostao zatečen. Ostavit ću samome sebi na raspravu i razmišljanje zašto je netko na taj način iznosio informacije koje su lako provjerljive, a dobrim dijelom nisu na snazi i nisu istinite, poglavito mene kao operativnog kontakta radne skupine - rekao je Marić i dodao: 'Želim opovrgnuti informacije koje su se pojavile u javnom prostoru da sam zatajio neke sastanke na kojima sam bio nazočan, a o kojima se nisam očitovao na prethodnom Povjerenstvu'.

- Ostajem pri svojim pisanim očitovanjima, u smislu da se nisam aktivno uključivao u rješavanje problema u koncernu Agrokor niti sam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka ili zaključaka niti sam se na bilo koji drugi način uključio u rješavanje problema u koncernu Agrokor - rekao je. 

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je, nakon što je ljetos objavljen dio iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka u vezi afere Hotmail, obnovilo postupak protiv ministra financija. 

Dalić: Adresu Hotmail koristim već 10 godina 

Nakon Marića, pred Povjerenstvo je stigla i Martina Dalić. Ona je u svom pismenom iskazu napisala da predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković, treba biti izuzeta od odlučivanja u predmetu Agrokor jer je radila za Hrvatsku udrugu poslodavaca. Nadalje, Dalić je napisala i da Matić, Ramljak i Korunić nisu njezini prijatelji, a da Bricelja i Besaka nikada ranije nije upoznala. 

Dalić je u očitovanju pred Povjerenstvom također spomenula da je irelevantno što je koristila adresu Hotmaila te da nije ništa skrivala. 

- Tu adresu koristim više od 10 godina i jedna je od 4 adrese koje koristim - stoji u očitovanju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca