Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sestra ministra Marića postala je direktorica u HANFA-i

None Foto: Davor Puklavec/Pixsell, LinkedIn

HANFA istražuje je li bilo trgovanja povlaštenim informacijama u vrijeme dok se pisao Lex Agrokor te jesu li se neki od povlaštenih ljudi, koji su bili na izvoru informacija, okoristili na tržištu...

Ljiljana Orlovac nova je direktorica Sektora za superviziju osiguranja, leasinga i faktoringa HANFA-e, a riječ je o sestri ministra financija Zdravka Marića, piše Index.hr

HANFA, naime, istražuje je li bilo trgovanja povlaštenim informacijama u vrijeme dok se pisao Lex Agrokor te jesu li se neki od povlaštenih ljudi, koji su bili na izvoru informacija, okoristili na tržištu.

Sabor je već ranije za predsjednika Upravnog vijeća HANFA-e postavio Antu Žigmana, dugogodišnjeg bliskog suradnika potpredsjednice vlade Martine Dalić i supruga državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva Nataše Mikuš Žigman.

Sada je na bitno mjesto u HANFA-i postavljena sestra ministra financija Marića, za kojeg je nedavno Povjerenstvo za utvrđivanje sukoba interesa utvrdilo da je povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti vezano za slučaj Agrokor. 

Komentari (189)
  • a jesu se premrežili. Udba je za ove hadeze i podružnice društvo amatera

    6. 12. 2018,   14:08
  • mafijaška hobotnica polako pokazuje sve svoje krake...

    6. 12. 2018,   13:59
  • Koji smijeh od države.

    6. 12. 2018,   14:02