Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marijan je sletio s ceste da bi spasio putnike. On je poginuo

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL 4

Iza pokojnog vozača koji je stradao u ponedjeljak poslijepodne u Hagnju kraj Vrbovca ostali su supruga, kći srednjoškolka i sin. Obitelj od boli jučer nije smogla snage ni govoriti...

U obitelji Marijana Klaka iz Ivanić Grada šok i nevjerica. U teškoj nesreći izgubili su supruga i oca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iza pokojnog vozača koji je stradao u ponedjeljak poslijepodne u Hagnju kraj Vrbovca ostali su supruga, kći srednjoškolka i sin. Obitelj od boli nije smogla snage ni govoriti o tragediji.

No zato kolege o Marijanu govore sve najbolje. Anton Đokić iz Bjelovara, koji je Marijana znao 30 godina, kaže da je bio duša od čovjeka. Nikad ni na koga nije povisio ton. Prema autobusu koji je vozio gotovo cijeli radni vijek odnosio se kao prema svetoj stvari. Nekoliko godina u Ivanić Gradu vozio je i sanitetsko vozilo. Kolege iz Bjelovara, Čazme i Ivanić Grada potvrđuju Đokićeve riječi. Dok smo obilazili kolodvore, nijemo su stajali i nerado govorili o tragediji u kojoj su izgubili, kako kažu, “velikog čovjeka”.

- Bio je radnik kakve je danas teško naći. Miran i staložen te nadasve odgovoran vozač i uljudan radnik. Njega su putnici voljeli - rekao nam je Damir Pavlović, direktor Čazmatrans prometa.

Marijan je u ponedjeljak u 6.15 sati krenuo odvesti turu autobusom starim četiri godine. Vozio je iz Bjelovara u Zagreb i natrag. U Hagnju je doživio nesreću.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Policija navodi da je u desnom zavoju na prednju lijevu stranu prikolice naletio autobus. Marijan je na mjestu poginuo. Pet putnika koji su prebačeni u bjelovarsku bolnicu su ozlijeđeni. Ženu (61) prevezli su u KB Dubrava. Tijelo vozača odvezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

- Ta će me slika pratiti cijelog života jer sam tri godine svakodnevno putovao tim autobusom i nesretnog vozača sam dobro poznavao. Bili smo gotovo prijatelji – rekao nam je putnik (39). Ostali su nakon sudara letjeli po autobusu. Potom je nestalo svjetla, a sugovornik, koji je želio ostati anoniman, razbio je staklo na prozoru kako bi pomogao putnicima da izađu. Istodobno je drugi mladić uspio nekako otvoriti vrata. Još se ne zna jesu li s kamiona, u trenutku kad je autobus bio kraj njih, vrata počela lamatati u zraku. Još u ponedjeljak govorilo se da ih je Marijan pokušao izbjeći kako bi spasio putnike. Ali on je poginuo. U nesreći su mu odsječeni glava i ruka.

Komentari (99)
  • Netko je jučer, još prije svih nadodanih informacija, napisao da je vidio taj kamion nekoliko kilometara prije nesreće kako mu je stranica otvorena. Bilo bi lijepo kada bi se javio policiji kako bi krivac odgovarao za smrt nedužnog čovjeka!

    6. 12. 2016,   19:48
  • Počivao u miru.Iz članka se stvarno ne može zaključiti kako je uopće došlo do prometne nezgode.

    6. 12. 2016,   19:15
  • treba noinara prijaviti HND sramotno bolje maknite članak . Sramota

    6. 12. 2016,   19:20