Obavijesti

News

Komentari 99

Marijan je sletio s ceste da bi spasio putnike. On je poginuo

Marijan je sletio s ceste da bi spasio putnike. On je poginuo
4

Iza pokojnog vozača koji je stradao u ponedjeljak poslijepodne u Hagnju kraj Vrbovca ostali su supruga, kći srednjoškolka i sin. Obitelj od boli jučer nije smogla snage ni govoriti...

VIDEO

U obitelji Marijana Klaka iz Ivanić Grada šok i nevjerica. U teškoj nesreći izgubili su supruga i oca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Iza pokojnog vozača koji je stradao u ponedjeljak poslijepodne u Hagnju kraj Vrbovca ostali su supruga, kći srednjoškolka i sin. Obitelj od boli nije smogla snage ni govoriti o tragediji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No zato kolege o Marijanu govore sve najbolje. Anton Đokić iz Bjelovara, koji je Marijana znao 30 godina, kaže da je bio duša od čovjeka. Nikad ni na koga nije povisio ton. Prema autobusu koji je vozio gotovo cijeli radni vijek odnosio se kao prema svetoj stvari. Nekoliko godina u Ivanić Gradu vozio je i sanitetsko vozilo. Kolege iz Bjelovara, Čazme i Ivanić Grada potvrđuju Đokićeve riječi. Dok smo obilazili kolodvore, nijemo su stajali i nerado govorili o tragediji u kojoj su izgubili, kako kažu, “velikog čovjeka”.

- Bio je radnik kakve je danas teško naći. Miran i staložen te nadasve odgovoran vozač i uljudan radnik. Njega su putnici voljeli - rekao nam je Damir Pavlović, direktor Čazmatrans prometa.

Marijan je u ponedjeljak u 6.15 sati krenuo odvesti turu autobusom starim četiri godine. Vozio je iz Bjelovara u Zagreb i natrag. U Hagnju je doživio nesreću.

Policija navodi da je u desnom zavoju na prednju lijevu stranu prikolice naletio autobus. Marijan je na mjestu poginuo. Pet putnika koji su prebačeni u bjelovarsku bolnicu su ozlijeđeni. Ženu (61) prevezli su u KB Dubrava. Tijelo vozača odvezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

- Ta će me slika pratiti cijelog života jer sam tri godine svakodnevno putovao tim autobusom i nesretnog vozača sam dobro poznavao. Bili smo gotovo prijatelji – rekao nam je putnik (39). Ostali su nakon sudara letjeli po autobusu. Potom je nestalo svjetla, a sugovornik, koji je želio ostati anoniman, razbio je staklo na prozoru kako bi pomogao putnicima da izađu. Istodobno je drugi mladić uspio nekako otvoriti vrata. Još se ne zna jesu li s kamiona, u trenutku kad je autobus bio kraj njih, vrata počela lamatati u zraku. Još u ponedjeljak govorilo se da ih je Marijan pokušao izbjeći kako bi spasio putnike. Ali on je poginuo. U nesreći su mu odsječeni glava i ruka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a