Obavijesti

News

Komentari 1

Marijanović, Brezić i Smolčić se žalili na presudu za prevaru

Žalio se i oštećeni, sin pokojnog ,Alen Modrušan. Nakon što su prošli svi rokovi žalbe predmet je proslijeđen drugostupanjskom sudu Županijskom sudu.

VIDEO

Ružica Marijanović, Ivan Brezić i Marija Smolčić, svi iz Slavonskog Broda koje je Općinski sud u listopadu prošle godine osudio zbog krivotvorenja oporuke iza pokojnog Vinka Modrušana, žalili su se na presudu. Žalio se i oštećeni, sin pokojnog, Alen Modrušan. Nakon što su prošli svi rokovi žalbe predmet je proslijeđen drugostupanjskom sudu Županijskom sudu.

- Spis je danas  dostavljen Županijskom sudu u Zagrebu radi rješenja žalbe - kratko je izvijestila Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.

- Ružica Marijanović, osuđena je za kazneno djelo krivotvorenje isprave, te kaznenog djela protiv imovine i prevare. Za navedena djela sud joj je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Drugo i treće okrivljeni su proglašenih krivima zbog kaznenog djela pomaganja u krivotvorenju isprave i pomaganju u prevari. Svakome od okrivljenika je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne i pol godine. Sud je donio odluku kojom je djelomično usvojio imovinsko pravni zahtjev oštećenika Alena Modrušana prema kojem mu je dosuđen zahtjev u iznosu 1,280.856 kuna, a za ostali dio upućen je na parnični postupak. Oštećena u ovom postupku je također i Mery Sišul kojoj j dosuđen također djelomični imovinsko pravni zahtjev i to u iznosu od 142.687 kuna, dok za ostali dio imovinsko pravnog zahtjeva se upućuje na parnični postupak – rekla je Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.

Presudom se Ružici Marijanović i njenim pomagačima stavlja na teret da su krivotvorili oporuku i potpis ostavitelja u kojoj je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novčani iznosi sa više računa pripadaju njoj. Obitelj Vinka Modrušana, točnije njegova sestra utvrdila je da na oporuci nije potpis njenog brata, te je podnijela kaznenu prijavu. U dokaznom postupku koji je počeo na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, nakon što je obitelj tražila izuzeće tog suda predmet je prebačen u Požegu. Cijeli proces ukupno je trajao četiri godine i sedam mjeseci, dva grafološka vještačenja utvrdila su da potpis nije Modrušanov. Osim za nekretnine Ružica Marijanović se tereti za veliki novčani iznos koji je ostao iza muškarca s kojim je živjela prije njegove smrti, kao i cjelokupno životno osiguranje na koje je imao pravo samo njegov zakonski nasljednik sin Alen Modrušan i to u iznosu od 1,2 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje