Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mariju smo poslali u Zagreb jer je ta bolnica najbolja u regiji

None Foto: Privatni album/Dino Stanin/PIXSELL

Djevojčicu su prvo smjestili na Intenzivnu jedinicu u Mostaru, a kako joj se stanje pogoršalo i nije mogla disati i morali su je spojiti na aparat, a kako bi imala veće šanse za preživljavanje poslali su je u Zagreb

Djevojčica Marija Radišić koja je preminula u nedjelju u Zadru prilikom transporta iz Mostara u Zagreb pokopana je na mjesnom groblju u Hamzićima kod Čitluka.

POGLEDAJTE VIDEO:

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar potvrdili su da je pregledana kod njih 12. siječnja 2019. godine u 20:45 sati i da su napravljene sve potrebne pretrage.

Djevojčicu su prvo smjestili na Intenzivnu jedinicu u Mostaru, a kako joj se stanje pogoršalo i nije mogla disati i morali su je spojiti na aparat, a kako bi imala veće šanse za preživljavanje poslali su je u Zagreb. Nažalost preminula je najvjerojatnije od komplikacija zbog vodenih kozica i bakterijske upale, kazali su nam iz mostarske bolnice. 

DRAMA NA AUTOCESTI A1 Curica (9) preminula od kozica: 'Moj anđeo je izgubio borbu...'

Mariju su poslali u Zagreb, jer je ta bolnica najbolja, kažu. 

- Dijete je upućeno u Kliniku za infektivne bolesti  Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima izvanrednu dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle. Navedena ustanova ima apsolutno najbolju Jedinicu intenzivnog liječenja u Republici Hrvatskoj i regiji - rekli su.

- Ovim putem izražavamo iskrenu i duboku sućut obitelji preminule djevojčice, koji su bili svjedoci rada i nastojanja naših liječnika da ishod ovog liječenja bude drugačiji - piše u dopisu mostarske bolnice.

Komentari (85)
  • zao je sto je djevojca tako bolesna morala da se tako prebacuje automobilom ,to je mrcvarenje ,mrzim ove nase drzave na balkanu zar se ne mogu ovakvi hitni slucajevi helikopterom odraditi za po sata ,da je neki guzonja iz HDZa bio bolestana ne sumnjam da bi bilo tako ..

    15. 1. 2019,   17:05
  • Stara BiH praksa. Bošnjaci se vode na liječenje u Sarajevo, Hrvati u Zagreb a Srbi u Beograd.

    15. 1. 2019,   17:31
  • Na čiji račun se liječi pola BiH? A ovi poslali bolesno dite na put od 500km i 6 ili 7 sati putovanja., Pa vi stvarno niste normalni

    15. 1. 2019,   17:21