Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marin Barišić: Borbeni ateizam prisutan je u raznim oblicima

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kako je rekao nadbiskup Barišić, "mladi koji vole svoju domovinu napuštaju je jer u njoj ne vide svoju budućnost i tu nevolju ne možemo mirno podnositi"

 Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i predstavnici županijskih i gradskih vlasti na božićnom primanju kod nadbiskupa posebno su upozorili na demografske probleme s kojima se suočava Hrvatska.

 Kako je rekao nadbiskup Barišić, "mladi koji vole svoju domovinu napuštaju je jer u njoj ne vide svoju budućnost i tu nevolju ne možemo mirno podnositi".

"Sjećamo se vremena borbenog ateizma koji se urušio, ali se vjerojatno i prerušio u različite oblike i prisutan je i danas na svoj način", ocijenio je nadbiskup Barišić.

  Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban istaknuo je kako se Hrvatska mora demografski obnoviti u svim svojim dijelovima.

 "Ulazimo u 2018. godinu u kojoj će Hrvatska postati država s manje od četiri milijuna stanovnika i ne poduzmemo li sve na svim razinama u demografskoj obnovi, gospodarstvo će se raspasti", rekao je Boban.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je potrebu poniznosti javnih dužnosnika.

"Jesmo li mi koji upravljamo našim ustanovama i gradovima svjesni te poniznosti koja je potrebna svima nama?" upitao je Krstulović Opara govoreći na božićnom primanju kod nadbiskupa Barišića.

 

Komentari (68)
  • A vjerski kretenizam je isto tako prisutan u raznim oblicima...

    21. 12. 2017,   19:11
  • "Sjećamo se vremena borbenog ateizma koji se urušio, ali se vjerojatno i prerušio u različite oblike i prisutan je i danas na svoj način", ocijenio je nadbiskup Barišić." Nadbiskupe, sramota si za katoličku vjeru sa ovakvim izjavama dostojnih ustaških vikara. Zbog tebe i tebi sličnih je sve više Košićevih "dezertera" i lagano idete pod led.

    21. 12. 2017,   18:55
  • A Sta cete poduzeti vi popovi i vasi Jarani domoljubni lopovi vraticete opljackano da vam se omladina vrati???

    21. 12. 2017,   18:50