Obavijesti

News

Komentari 216

Markić predlaže i konkretne korake kako zaustaviti 'Fejs'

Markić predlaže i konkretne korake kako zaustaviti 'Fejs'
1

Otvorite posebnu e-mail adresu za prijave građana i razgovarajte s kompanijama predlaže udruga U ime obitelji koja želi 'zaustaviti cenzuru' o haškim presudama na društvenim mrežama

VIDEO

Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić u ponedjeljak je pismeno od premijera Andreja Plenkovića te ministara pravosuđa i policije, Dražena Bošnjakovića i Davora Božinovića, zatražila da ‘u najkraćem roku zaustave cenzure koju u Hrvatskoj provodi Facebook’. Sada je Udruga  U ime obitelji ministru poslala i konkretne korake kako bi mogli zaustaviti Facebook.

Markić traži od Vlade: "Stanite na kraj cenzuri na Facebooku!"
Markić traži od Vlade: "Stanite na kraj cenzuri na Facebooku!"

Pismo prenosimo u cijelosti:

Prijedlog konkretnih koraka: kako je SR Njemačka pomogla Facebooku da postane bolji 
 
Poštovani gospodine ministre,

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budući da od Vas nismo dobili odgovor na poziv U ime obitelji da spriječite cenzuriranje hrvatskih građana koji na Facebooku izražavaju i argumentiraju legitiman stav o nepravednosti haaške presude te o pozitivnoj ulozi RH, HVO-a i HV-a u obrani Bosne i Hercegovine, a Vaše je ministarstvo preko nekih medija poručilo da od građana nije dobilo dojave o cenzuri te da “nije u mogućnosti utjecati na rad društvenih mreža”, osim u slučajevima kriminalističkog istraživanja, slobodni smo Vam dostaviti konkretne prijedloge koraka za sprječavanje cenzuriranja hrvatskih građana i kršenja njihovog ustavnog i temeljnog ljudskog prava na slobodu izražavanja:
1.     Predlažemo Vam da otvorite posebnu e-mail adresu MUP-a na koju građani mogu slati prijave o brisanju objava i blokiranju Facebook profila iako se kao korisnici Facebooka pridržavaju internih pravila ove društvene mreže. Zatim predlažemo da preko sredstava javnog priopćavanja pozovete hrvatske građane da dojave MUP-u sve konkretne slučajeve cenzure od strane Facebooka koji se odnose na izražavanje mišljenja o haaškoj presudi i iznošenje činjenica o pozitivnoj ulozi RH, HV-a i HVO-a u obrani Bosne i Hercegovine te zabranu objava koji iznose svjedočenja o malo poznatim zločinima Armije BiH nad Hrvatima.
2.      Predlažemo da zajedno s drugim predstavnicima javne vlasti - premijerom i ministrom pravosuđa - stupite u kontakt s Facebookom i odredite način na koji će ta društvena mreža provoditi ustavnu i zakonsku odredbu o slobodi izražavanja i zabrani cenzure dok posluje u Hrvatskoj. Svjesni činjenice da cenzura kojoj su izloženi hrvatski građani nije posljedica službene politike ove privatne kompanije, nego organiziranih lažnih prijava i/ili neprofesionalnog ili pristranog administriranja kojima se sprječava iznošenje činjenica o ratu u BiH, a posebice o logorima i zločinima Armije BiH te izrazito pozitivnoj, humanitarno osviještenoj i u vojnom smislu pobjedničkoj politici Republike Hrvatske i Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne u ratu u BiH - od Vas tražimo da sljedeći primjer SR Njemačke skretne pozornost ovoj kompaniji na problem lažnih prijava koje dovode do cenzure kako bi se u budućnosti ista sprječavala, a ne poticala. Naime, njemačke vlasti su još u 2015. postigle dogovor s Facebookom, Twitterom i Googleom o načinu na koji će se te tvrtke provoditi njemačke zakone dok posluju u Njemačkoj - konkretno u sprječavanju govora mržnje na tim internetskim platformama. Njemačke vlasti su također istražile europskog administratora Facebooka zbog navodnih propusta u pridržavanju njemačkih zakona, a u lipnju 2017. je Bundestag donio poseban zakon koji je konkretizirao pravila postupanja tih internetskih platformi u Njemačkoj i odredio im kazne u slučaju njihova nepridržavanja. 
3.    Slobodni smo Vas podsjetiti na Vašu izjavu od 28. studenoga 2017. Na konferenciji za novinare izjavili ste da s napredovanjem tehnologije napreduju i oblici u kojima se tzv. hibridno ratovanje može ispoljavati jer danas živimo u svijetu interneta, novih tehnologija koje se također za to koriste te da “naravno svaka država ima pravo i dužnost da se zaštiti od toga”.
Molimo Vas da razmotrite sve moguće načine (te nas o istima u najkraćem roku obavijestite) na koje možete zaštiti ustavno pravo hrvatskih građana da iznose povijesne činjenice o Republici Hrvatskoj i njezinom ratnom vodstvu, kao i o Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni i HVO-u. Klevetama, lažima, netočnima informacijama i manipulacijama kojima svjedočimo zadnjih dana, a koje su potpomognute cenzurom jedne od strana u raspravi, nanosi se nemjerljiva šteta međunarodnom ugledu naše Republike, a time i svima nama, građanima Hrvatske.
Unaprijed zahvaljujem!
S poštovanjem,
 
Željka Markić,
predsjednica udruge U ime obitelji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21