Obavijesti

News

Komentari 25

Markić: U ime obitelji protivi se stvaranju lista s više stranaka

Markić: U ime obitelji protivi se stvaranju lista s više stranaka
1

Željka Markić kazala je da s Ružom Tomašić nije razgovarala o političkoj suradnji jer se udruga U ime obitelji protivi stvaranju zajedničkih listi više stranaka

VIDEO

Čelnica udruge 'U ime obitelji', Željka Markić potvrdila je da je razgovarala s konzervativkom Ružom Tomašić, ali da se pritom nisu doticale eventualne koalicije.

- Nismo razgovarale ni o kakvoj političkoj suradnji. 'U ime obitelj' je protiv stvaranja zajedničkih lista više stranaka - jasna je bila Željka Markić

Nastavila je da predizborne koalicije, "kojima SDP i HDZ uvode u Sabor stranke koje same ne mogu prijeći visok izborni prag, služe samo za održavanje kontrole dviju najvećih stranka i sprječavaju uključivanje novih, sposobnih i od korupcije slobodnih ljudi". 

Osvrnula se i na svoju referendumsku inicijativu izmjene Izbornog zakona "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" podsjetivši da je više od 380.000 građana dalo potporu da se promijeni sadašnji, po Markić nepravedni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jasno smo se kroz tu inicijativu založili protiv zajedničkih predizbornih lista više stranaka. Pa, zar s korupcijom povezan HNS koji ujedno upravlja milijardama kuna (i koji na temelju glasova birača ne bi mogao prijeći izborni prag), nije najbolji argumenti protiv toga da šefovi velikih stranaka odlučuju o tome koje će 'male' stranke ući u Sabor?  O tome tko ulazi u Sabor trebaju odlučivati birači.

Na pitanje, bi li se priklonila eventualnoj velikoj fronti desnice i pod kojim uvjetima, odgovorila je da se "okupljaju ljudi koji smatraju da se niti gospodarski niti socijalni problemi, koji su nagomilani proteklih 15 godina i koji su vrhunac doživjeli s nesposobnom Vladom Zorana Milanovića, ne mogu riješiti bez novih, sposobnih i nekorumpiranih ljudi". Smatra da je korupcija ključna kočnica gospodarskog oporavka.

 - Mi u ovom trenutku razgovaramo s ljudima koji zadovoljavaju ove kriterije i koji su spremni Saboru predstavljati vrijednosti za koje se mi zalažemo u civilnom društvu - rekla je Markić.

 Osvrnula se i na odgovor Ustavnog suda koji je srušio referendum o monetizaciji cesta.

- Ustavni sud srušio je četvrtu po redu građansku referendumsku inicijativu od njih pet organiziranih u protekle dvije godine. Referendum za ustavnu zaštitu braka, protiv ćiriličnih ploča u Vukovaru, za zaštitu radnika na pomoćnim poslovima, protiv prodaje autocesta... Sve te referendume inicirali su birači, hrvatski građani izražavajući da se ne slažu sa lošim i štetnim odlukama političara. To što političari, a sada i ustavni suci, aktivno koče narod iz kojeg proizlazi vlast i koji su te iste političare izabrali da u njihovo ime upravljaju Hrvatskom, govori koliko je važno da na sljedećim parlamentarnim izborima vidimo nove ljude koji će biti prvenstveno odgovorni biračima - odgovorila je Markić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1