Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marko Pavić: Vlada ima pravo na informativnu kampanju

None Foto: HRT

Ovo apsolutno nije informativna kampanja, već protusindikalna i protunarodna kampanja, kaže sindikalac Mladen Novosel, dodajući da je kampanja krenula tri dana prije sindikalnog prosvjeda u Zagrebu

Odlazak u mirovinu sa 67 godina bila je tema emisije HRT-a Otvoreno u srijedu. Gostovali su ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, predsjednik SSSH Mladen Novosel, saborska zastupnica HNS-a Božica Makar te saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin. 

- Ovo je informativna kampanja, radi se o tri spota, web stranici i nekoliko konferencija. To je demokratski standard drugih EU zemalja. Iz izjava predsjednika Ustavnog suda jasno je rečeno da Vlada ima pravo na informativnu kampanju, da ima pravo upozoravati koje bi mogle biti fiskalne posljedice sindikalne inicijative. Prvu fazu kampanje od 2,7 milijuna kuna poslali smo kolegama Novoselu i njegovom sindikatu, da je bilo nešto krivo, već bi upozorili na to. Druga je faza milijun kuna za emitiranje trećeg spota, kaže ministar dodajući da je po njemu opravdano opravdati 3,7 milijuna kuna. 
Ovo apsolutno nije informativna kampanja, već protusindikalna i protunarodna kampanja, kaže sindikalac Mladen Novosel, dodajući da je kampanja krenula tri dana prije sindikalnog prosvjeda u Zagrebu.

- Kada su shvatili da ćemo ići prikupljati potpise za referendum, opet su se počeli emitirati "informativni spotići". Pojavili su se i novi izuzetno nervozni spotići gdje se utječe na građane da ne dođu dati potpise - kaže. 
- Građani itekako imaju pravo čuti što političke stranke misle o referendumskoj inicijativi, ali isto tako imaju pravo da se ne troši njihov novac - poručuje SDP-ov Peđa Grbin. Božica Makar iz HNS-a smatra da se radi o informiranju građana, "a o tajmingu neka odluči Ustavni sud".

Komentari (18)
  • smanjite sebi plaće smanjite broj zastupnika na državnoj razini smanjite broj na Županijskoj razini ukinite ovoliki broj općina ukinite kojekakve agencije kojima vjerujem i ne znate broj i naravno prestanite krasti nakon tih rezova u mirovinu može i sa šezdeset

    8. 5. 2019,   23:47
  • Lako je tuč po jadnema penzijonerima. Lažete naraod A svesnj ste da svi radniki peju u prijdvremdnu mirovinu jel nebudu mogli raditi. I tu če te vi profitirati. Sve ste vi dobro smislili. Pola penzijonera če pkmreti sa 70 i vi ste toga svesni. Nadam se samo da imama Boga i da čd vas pošteni kaznizi

    9. 5. 2019,   10:14
  • smiješno i neviđeno u svijetu,,da jedna vlast radi striktno protiv svom naroda,dok je isti taj narod na vlast dovodi i to godinama,,a još što je veče banalnost,,novcem narod plača spotove na štetu naroda,,to da nije presmiješno bilo bi žalosno,a najveći debakl je da je narod toliko glup da to sve dopušta,,i za ništa ga nije briga,,kao da se radi o nekom drugom.

    9. 5. 2019,   13:24