Obavijesti

News

Komentari 18

Marko Pavić: Vlada ima pravo na informativnu kampanju

Marko Pavić: Vlada ima pravo na informativnu kampanju
1

Ovo apsolutno nije informativna kampanja, već protusindikalna i protunarodna kampanja, kaže sindikalac Mladen Novosel, dodajući da je kampanja krenula tri dana prije sindikalnog prosvjeda u Zagrebu

VIDEO

Odlazak u mirovinu sa 67 godina bila je tema emisije HRT-a Otvoreno u srijedu. Gostovali su ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, predsjednik SSSH Mladen Novosel, saborska zastupnica HNS-a Božica Makar te saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin. 

- Ovo je informativna kampanja, radi se o tri spota, web stranici i nekoliko konferencija. To je demokratski standard drugih EU zemalja. Iz izjava predsjednika Ustavnog suda jasno je rečeno da Vlada ima pravo na informativnu kampanju, da ima pravo upozoravati koje bi mogle biti fiskalne posljedice sindikalne inicijative. Prvu fazu kampanje od 2,7 milijuna kuna poslali smo kolegama Novoselu i njegovom sindikatu, da je bilo nešto krivo, već bi upozorili na to. Druga je faza milijun kuna za emitiranje trećeg spota, kaže ministar dodajući da je po njemu opravdano opravdati 3,7 milijuna kuna. 
Ovo apsolutno nije informativna kampanja, već protusindikalna i protunarodna kampanja, kaže sindikalac Mladen Novosel, dodajući da je kampanja krenula tri dana prije sindikalnog prosvjeda u Zagrebu.

- Kada su shvatili da ćemo ići prikupljati potpise za referendum, opet su se počeli emitirati "informativni spotići". Pojavili su se i novi izuzetno nervozni spotići gdje se utječe na građane da ne dođu dati potpise - kaže. 
- Građani itekako imaju pravo čuti što političke stranke misle o referendumskoj inicijativi, ali isto tako imaju pravo da se ne troši njihov novac - poručuje SDP-ov Peđa Grbin. Božica Makar iz HNS-a smatra da se radi o informiranju građana, "a o tajmingu neka odluči Ustavni sud".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca