Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Martina Dalić: Nećemo se više zaduživati do kraja ove godine

None Foto: Željko Hladika/Pixsell

Ministrica financija odgovorila je na kritike rekavši kako je bitno da rasta ima i da se nada da će se nastaviti te je dodala da se Hrvatska neće zaduživati do kraja godine

Dužnosnici Svjetske banke rekli su kako su razočarani gospodarskim rastom u Hrvatskoj koji bi sljedeće godine trebao biti manji od dva posto što će loše utjecati na zapošljavanje, a problem je i proračunski deficit te manjak konkurentnosti. Ministrica financija odgovorila je na kritike rekavši kako je bitno da rasta ima i da se nada da će se nastaviti te je dodala da se Hrvatska više neće zaduživati do kraja godine. Martina Dalić sudjelovala je na jesenskom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Washingtonu te je za HRT rekla da okruženje oko nas nije povoljno te da se ponovno pojavljuju procjene da bi europsko gospodarstvo moglo potonuti u krizu.

- A mi smo naravno i dio toga okruženja i zbog toga je još i važnije da su trendovi koje bilježimo u ovoj godini pozitivni, rekla je Dalić. 

Komentari (54)
  • NEVJEROJATNO!!!! Pa ti likovi srču svi istu drogu! Sve propada, a oni pričaju o rastu...prisjetim se odmah i Krivoustog, mantrao je o "gospodarskom čudu" do zadnjeg daha....

    25. 9. 2011,   11:05
  • "Hrvatska neće zaduživati do kraja godine" Ha ha ha , to je veliki napredak! Nećemo se zaduživati čak naredna tri mjeseca!! ? Bravo! To je sigurno zbog rasta BDP-a? Pa gdje vam je novac od sezone kad ste sad nedugo opet zadužili? Ivi bi pobjedu na izborima? Pa vi ste jedino posuđivanje doktorirali . I vi bi u EU parlament? Ma, vi ni kao pratnja nesmijete tamo a kamoli da zastupate HR interesa kad za to dođe vrijeme. Ma ni u tragovima!!!!!

    25. 9. 2011,   11:26
  • Necete se vise zaduzivati jer idu izbori, ali cete zurno nesto prodati za mirovine i place! Samo cekam promjenu vlasti pa da stvarno vidimo u kakvom smo dreku, a ne da nam vi prodajete bajke o gospodsrskom rastu!

    25. 9. 2011,   11:06