Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Martina Dalić: Ograničavanje minusa je socijalistička odluka

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer je preuzeo vlast prije više od godinu dana pa je argument pozivanja na prethodnike izlizan i sasvim promašen, rekla je na konferenciji Martina Dalić (HDZ)

Pozivamo Vladu da razmotri, shvati i analizira situaciju, u kojoj se nalazi i da je ozbiljno shvati i žurno donese trogodišnji plan, koji će sadržavati jasne mjere poboljšavanja poduzetničke politike, rekla je Martina Dalić (HDZ) na konferenciji za novinare. 

Ona i Domagoj Milošević (HDZ) zaključili su kako zadnje najave Vlade pokazuju da se Vlada ne snalazi u trenutnoj situaciji. Jedini izlaz, po njima je, donošenje programa i strategije, koji će osigurati rast gospodarstva. Bez takvog programa, kažu, ovakve bi mjere zemlju mogle odvesti u još veće probleme.

- Postoje ljudi, koji znaju to o čemu mi pričamo. Ima ih u HDZ-u, ima ih u Hrvatskoj. Ako Vladi to ne odgovara, neka uzme strane stručnjake - kaže Milošević te dodaje da nije problem i da mogu i oni napraviti strategiju.

- Očekujemo da premijer dođe u Hrvatski sabor i odgovori na pitanje hoće li ostvariti gospodarski rast od jedan posto - kažu HDZ-ovci.

Iskritizirali su i to što se vladajući za trenutnu situaciju pozivaju na prošlu vlast.

- Premijer je preuzeo vlast prije više od godinu dana pa je argument pozivanja na prethodnike izlizan i sasvim promašen - rekla je Dalić, koja smatra da je odluka o ograničavanju minusa socijalistička.

- Ako je netko više godina ili desetljeća uredan klijent banke zašto se ograničava da ugovori minus, koji je moguće veći od visine plaće? - pita se Dalić.

Komentari (60)
  • Bio sam uredni klijent banke dok je bilo plaće ali kada sam dobio otkaz banka je poslala rješenje da podmirim minus u roku 30 dana !!! Tko nam danas može garantirati siguran priljev (plaću) novca na tekući ili posao u ovoj državi . Od kuda vratiti Njihov novac za koji drmaju dobre kamate !!! Ja osobno mislim da je Linić u pravu jer iz vlastitog iskustva pričam kako banke poštuju svoje klijente a ja sam to bio skoro 20 g.

    20. 2. 2013,   14:29
  • Teta...ova vlada je nešto najužasnije kaj se dogodilo Hrvatskoj, ali vaša je bila još gora...šuti, čmrlji, da nije bilo vaše paleži, svi bi bili u 3 dozvoljena plusa, a ne minusa...kak te uopće nije sram istupati? Begaj u bespuća, ti i tvoja organizacija antihrvata...

    20. 2. 2013,   14:25
  • ah, pa nisu oni demokrtka stranka vise,,jasno to daju do znanja iz dana u dan,,

    20. 2. 2013,   13:46