Obavijesti

News

Komentari 12

Martinje u restoranu Kaptol će vratiti sjaj zagrebačkoj kuhinji

Martinje u restoranu Kaptol će vratiti sjaj zagrebačkoj kuhinji
1

Vinar, šef kuhinje i gastro stručnjak su udružili snage kako bi blagdan Svetog Martina doveli na novu razinu. Poštedjeli su mlado vino koje će pustiti da odleži, a gosti će uživati u vrhunskim vinima...

VIDEO

Vinar Robert Naprta, gastro stručnjak Rene Bakalović i šef kuhinje hotela Westin Tomislav Hruban danima su radili kako bi spojili zagrebačku gradsku i zagorsku seljačku tradiciju i stvorili jedinstveno obilježavanje dana Svetog Martina u restoranu Kaptol. Rezultat toga je subotnja večera u pet sljedova koja će tradicionalne namirnice prikazati u sasvim novom duhu.

- Mi smo željeli tradiciju Martinja prikazati malo drukčije i ujedno podići ljestvicu. I mi imamo puricu, mlince, svinjsku koljenicu i ciklu kojima smo dali moderan duh - kazao je Naprta. Za razliku od ostalih proslava, oni su za svoju u odlučili poštedjeti mlada vina. Dali su im šansu da odstoje, a gostima će poslužiti vrhunska vina.

- Piti mlado vino na Martinje je svakako jedan od običaja, no ono još nije gotovo i tek se treba dokazati. Zato smo se odlučili za ozbiljna vina vinarije Solum i to je naša mala diverzija za Martinje - pojasnio je Naprta. 

U prvom slijedu gosti će tako dobiti dimljenu pastrvu na salati od komorača uz koju će poslužiti Solum brut nature Blanc de blancs NV LD. U drugom slijedu na tanjurima će im doći glazirani pureći zabatak punjen špinatom i mlincima. Uz njih će biti složenac od krumpira i povrća, umak od pečenja sa suhim vrganjima te Solum chardonnay sur lie iz 2015. Treća na redu je sporo pečena svinjska koljenica s garniturom od pastrnjaka, žute mrkve i cikle. Uz to će najbolje ići Solum cabernet sauvignon iz 2014. Za slatkoljupce se sprema punjena mirisna dunja s orahom i medom od kadulje te glazirani kesten na bijeloj čokoladi s narom uz Solum rose.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za kraj će kuhari pripremiti zapečene dukate aromatizirane palente s camembertom i roquefortom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Uz njih ide vino Solum orange 2014. 

- Ova bi se večera u budućnosti mogla opisivati kao početak zanimljivog kulinarskog preporoda. Želimo vratiti sjaj zagrebačke kuhinje, dokazati kako ona nije izgubljena u gradskim kronikama. Uvjereni smo kako može zasjati novim sjajem, upravo u Westinu na Martinje - napisao je Bakalović u pozivu.

Cijena za to besprijekornu večer je 490 kuna po osobi, a zbog visoke potražnje svi koji žele doći moraju rezervirati termin u hotelu Westin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!