Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokolj u brazilskoj školi: Dvoje tinejdžera smaknulo je 9 ljudi

None Foto: AMANDA PEROBELLI

Prema zasad dostupnim informacijama, dvoje tinejdžera oko 9.30 ujutro po lokalnom vremenu ušlo je u državnu školu u mjestu Suzanu otvorilo vatru na učenike. Nakon pucnjave, napadači su počinili samoubojstvo.

U pucnjavi u školi u blizini brazilskog grada Sao Paula ubijena je najmanje pet učenika, jedan djelatnik škole i slučajni prolaznik, a nekoliko je ranjeno, javlja BBC

Prema zasad dostupnim informacijama, dvoje tinejdžera oko 9.30 jutro po lokalnom vremenu ušlo je u državnu školu u mjestu Suzanu otvorilo vatru na učenike. Nakon pucnjave, napadači su počinili samoubojstvo. Iako su oružana razbojstva i prilično uobičajena pojava u Brazilu, ovakva masovna krvoprolića u školama nisu. Policija još nije objavila identitete žrtava i napadača, a nisu poznati ni motivi zločina. 

- Za vrijeme odmora ostala sam u svojem razredu. Čula sam zvukove, prvo sam pomislila da je bomba. Kad sam shvatila da je riječ o pucnjevima, ostala sam u razredu. Izašla sam tek kada je stigla policija, ispričala je učiteljica Sandra Perez za lokalni medij O Estado de S.Paulo.

- Guverner Sao Paula João Doria na Twitteru je napisao da su žrtve brutalno ubijene. 

- Kad sam stigao u školu... Tamo je bio kaos. Učitelji, ostalo osoblje, svi su trčali - izjavio je Juliano Simões de Santana, koji živi u blizini za novine Folha de S.Paulo. 

Komentari (45)
  • Svaki dan se dešavaju zločini ništa novo razlika je jedino u fokusu medija. Naravno da ce se vise zlocina događati npr u Brazilu i SAD-u koji imaju zajedno vise od pola milijarde stanovnika nego u malim europskim zemljama poput naše. Sad ostaje nam na medijima oce oni to non stop forsirati pa da ovi ionako neuki ljudi misle da je to tamo normalno.

    13. 3. 2019,   17:21
  • Novinari dragi, malo koncetracije kada pišete tekst, pravopis vam je u banani... Ali žeščoj...

    13. 3. 2019,   18:09
  • Ne mogu vjerovati !

    13. 3. 2019,   18:13