Obavijesti

News

Komentari 8

Masovno uhićenje kod Rijeke: U kombi natrpali čak 61 migranta

Radi se uglavnom o Pakistancima koje su pokušali prebaciti iz Donjeg Lapca do ilegalnih graničnih prijelaza u petak, a oni dezorjentirani i gladni zapeli na Grobniku gdje su i uhvaćeni

VIDEO

Sedmero ljudi završilo je u pritvoru u Rijeci nakon što su uhvaćeni u krijumčarenju migrantima. među njima je i poseban slučaj krijumčarenja u kojem je u jedna kombi ugurana čak 61 osoba.

Radi se uglavnom o Pakistancima koje su pokušali prebaciti iz Donjeg Lapca do ilegalnih graničnih prijelaza u petak, a oni dezorjentirani i gladni zapeli na Grobniku gdje su i uhvaćeni. Vraćeni su ponovo odakle su i ušli na teritorij Hrvatske, iz Bosne i Hercegovine, piše Novi list.

Zamjenik Općinske državne odvjetnice tijekom cijelog jučerašnjeg dana ispitivao je osumnjičene te uz prijedlog za određivanje istražnog zatvora uputio na dežurnog suca istrage Županijskog suda Vladu Bosnera. 

Jovan Stanojković (25), Aleksandar Trajković (29) i Miroslav Stošić (30), državljani Srbije iz Vranja te Vulnet Ranadani (25) i Liridon Jahiu (25) iz Preševa sumnjiče se za krijumčarenje velike grupe Pakistanaca. 

Jedan od uhićenih bio je izvidnica, kretao se u osobnom automobilu i cijelim putem dojavljivao o policijskim blokadama ili patrolama. Njih je policija natjerala da skrenu s autoceste nakon čega su oni Pakistance pustili da lutaju. Ubrzo su uhvaćeni, i krijumčari i krijumčareni.

Uhićen je i Beograđanin Aleksandar Despotović (26) koji je negdje na autocesti Beograd-Zagreb u kombi Ducato ukrcao 28 Afganistanaca i Iranaca, te je s njima uhvaćen u Gornjem Jelenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca