Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mate Rimac: Naši učenici gube vrijeme na turpijanje matica

Komentari (193)
 • Recite vi o Mati što hoćete, ali ja ne znam ni jedno dijete političara ili muljatora koje je umjesto partyjanja i rasipanja novca zapolilo preko 100 ljudi, od toga 90% VSS inžinjera i pokrenulo ovakvu stvar. Mate, samo naprijed.

  13. 7. 2015,   09:26
 • Bez obzira odakle je došao početni kapital (sreća da ga je bilo, jer banke u RH ne rislkiraju niti ne prepoznaju potencijal), Rimac je vrlo napredan i lijepo je da stvara u RH, a ne da je otišao u neku nepredniju državu koja ne stvara tolike prepreke. Stoga, bravo Mate Rimac.

  13. 7. 2015,   09:14
  • jako je bitno odakle je došao početni kapital. ali ovdje se ne radi o tome nego o Mati. što se mene tiće samo naprijed mate. zaslužio si.

   14. 7. 2015,   13:35
 • hrvatski jal ,ako si uspješan svi te mrze.

  13. 7. 2015,   09:23
 • Jad i bijeda da možete po čovjeku tako pljuvati,a većina vas u životu ništa nije ostvarila,ma nije bitno jel mu je stari dao pare,čovjek je sposoban,da su vama dali pare opet nebi ništa ostvarili a sve potrošili.Tako da odje8ite u skokovima ljubomorne duše..

  13. 7. 2015,   09:54
 • Bravo Rimac svaja ti je riječ iskena i na mjestu. moje poštovanje

  13. 7. 2015,   09:26
 • samo tako mate!!!..zaposljavaj mlade i samo se siri dalje..mladic je super uspjesan!

  13. 7. 2015,   09:12
 • Da nije izmišljena topla voda i da ju netko u Hrvatskoj izmisli svi bi ga popljuvali i zagazili. Koliko je bilo i ima tatinih sinova koji su očevinu lijepo potrošili u kladionicama, za drogu, za skupe aute i sl. i takvima se mi veselimo jer su eto propali pa imamo nad čime likovati.

  13. 7. 2015,   09:25
 • Jel tog decka itko zna, zna osobno od vas koji pljujete?! Ja ga ne znam, cak ni ne zivim u Hrvatskoj, da se ogradim od toga da sam mozda njegova placenica. Zasto svi zasluznost za Matin uspjeh pripisujete njegovom ocu? Moj otac je napravio puno gresaka u zivotu, no otac mi je. Isto kao sto je i Matin. Ja sam otisla iz Hrvatske i svojim trudom i radom se uzdizem. I sad ce neko reci e da joj nije tate ne bi ona mogla otic, ne bi ona mogla dobit posao. Isto kao i Mate. Ma moze mu tata imati sve pare ovog svijeta, ali netko nesposoban ne moze uz placanje postati genije kao sto je Mate u svojoj 'bransi'. Prestanite vrijedjati, ljumorora i zavist svuda. Svaka cast Mate, skidam kapu i zelim ti jos puno uspjeha

  13. 7. 2015,   09:38
 • Rimac čestitke, kod nas ljudi uspjeh ne opraštaju i svi su im drugi krivi za njihov neuspjeh

  13. 7. 2015,   09:17
  • Rimcu , a i tebi vjerojatno nije jasno zašto se turpijaju matice i profili već 40 - tak godina ?

   13. 7. 2015,   12:00
  • Zašto se turpijaju matice već 40 godina??

   13. 7. 2015,   15:12
  • Da nauće baratat sa alatom: čekićem , kliještima , turpijom , pomićnim mjerilom , da pokažu kreativnost itd. Danas ih bole jagodice na prstima od tipkovnice , a krenuli su u strukovnu školu. Zvanje automehaničar je danas preinačeno u mehatroničar. Pametni Rimac bi trebao znat da se automobili ne rade samo na računalu , Tu su uključeni varioci , tapetari , limari , lakereri , tokari , bravari...Ako je stručnjak za el motore , nije stručnjak npr. za upravljački mehanizam , kočnice , diferencijal...

   14. 7. 2015,   10:33
  • Ok, dali to znači da tokom školovanja trebaju stalno turpijat matice ili je bolje da konkretno rade i nauče nešto radit, mogu se složit s tim u 1. razredu, ali nikako do kraja ... Po meni trebaju pratit tehnologiju, pa kad izađu iz škole imat mogučnost zaposlenja. Znači praksa u realnoj radionici!

   14. 7. 2015,   11:20
  • Misliš li da bi bio dobar frizer onaj koji na praksi samo šiške šiša?

   14. 7. 2015,   11:22
  • Turpijaju sam prvo polugodište prve godine , pa mu se i to zamjerilo

   15. 7. 2015,   14:57
  • Rade oni svašta , idu na praksu po radionicama , kod majstora , nije samo u školi praksa. Nego nije korektno od malog da se tako obrušio na profesore , digao nas , kao da je pamet cijelog svijeta pojeo Da se razumijemo , želim mu sve dobro , ali bojim se...

   15. 7. 2015,   15:01
  • Jedno polugodište nije problem ;) Ma najbitnije je da učenici budu zainteresirani za ono što rade, i da kroz sve to upoznaju i novije tehnologije ... Moja priča je išla ovako ... Nisam bio posebno uspješan, pa sam umjesto elektro smjera upisao strojarski :( Vidio starog majstora kako pognute glave turpija ... i reko, sam sebi ... bježi odavde dok je vrijeme ... nisam se više vračao :) Kasnije sam naučio i turpijat i varit i limariju i svašta nešto i i i i i ;) Opet sam nešto treće završio, a četvrto radio ... Hoću reći da svatko može naučiti raditi nešto uz puno truda, ako je zainteresiran ... na školi je da ga nauči osnove i tehničko znanje, ali to sve treba biti upakirano na zanimljiv način ... e tu se bojim da nešto neštima ... praksa koja treba iz učenika izvuć ono u čemu su dobri i usmjerit ih ... u moje vrijeme taman pred rat sam profesorima govorio da je praksa bitna, a ne njihove marksističke dubioze, profa iz marksizma me nije volio ;) Praksa se svodila na mazalice i turpijanje ;) ok, ali previše ... možda što me nije previše interesiralo, možda greška u predavačima ... uglavnom, odustao sam ... i nije mi žao ;)

   15. 7. 2015,   17:32
  • U svakom slučaju njemu čestitke, nadam se da će i mladi koji se zapošljavaju kod njega naučiti o novim tehnologijama više i u budučnosti da budu vodeći u svijetu. Na žalost opet je ona stara da bez para ne možeš ništa, a o tome da je stari spasio neke pare, pohranio vani, pa sad stižu ulaganja iz vana se već pričalo ... Barem se vračaju ... što reči ... to neka drugi istražuju ako je dokazivo, ali u svakom slučaju nama treba tako nešto i razvoj takve industrije bi mogao jako pomoći Hrvatskoj, pa i zanemarit neke činjenice ... Uložit još puno novaca i pokrenut svjetski biznis!

   15. 7. 2015,   17:40
  • Ok , slažem sa , samo nije trebao tako postupit prema profesorima , prije nekoliko dana izašao je u "telegramu " jedan odgovor Mati , vrlo realan i poučan . Žao mi je kaj ga nisam kopirao

   17. 7. 2015,   14:37
 • istina je, ti profesori su dobro plačeni a stalno kukaju godišnji duži naravno plačeni a po mom iskustvu oni se ponašaju kao djeca vremenom imto dolazi da ne pričam o hrvatskoj ljubomori opča stvar

  13. 7. 2015,   09:03