Obavijesti

News

Komentari 94

Mateo ima Downa, ali borit će se za Hrvatsku i zlato u džudu

Mateo ima Downa, ali borit će se za Hrvatsku i zlato u džudu
3

Mateo (12) jedini ima Downov sindrom. Treba u Rusiju na džudo natjecanje, ali nedostaje 6000 kuna. Jako želim ići tamo, a onda ću osvojiti zlato, kaže dječak

VIDEO

Mateo Holjevac (12) iz Duge Rese jedini je hrvatski džudo borac s Downovim sindromom. Za deset dana trebao bi kao jedini predstavnik naše zemlje sudjelovati na Prvenstvu Europe s Downovim sindromom u džudu u Rusiji.

No da bi imao tu priliku da iskaže svoje vještine na međunarodnom natjecanju u St. Petersburgu, klubu nedostaje još 6000 kuna.

- Pozivam sve koji mogu da pomognu i uplate donacije na račun kluba jer još nemamo dovoljno novca. Mateo bi bio prvo dijete u Hrvatskoj koje bi nastupilo na takvom natjecanju. Imati predstavnika na takvom natjecanju golema je stvar za Hrvatsku, a posebno za djecu s posebnim potrebama, kojoj bi to bio poticaj da se bave sportom - rekao nam je Davor Vrbanić, predsjednik kluba Duga Resa.

- Jako želim ići tamo, a onda ću osvojiti zlato - rekao je dječak koji živi za džudo. Obožava taj sport. Iako nije ni svjestan gdje je Rusija, silno se veseli putu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Europskom otvorenom prvenstvu očekuje 150 natjecatelja iz Europe koji će se natjecati u tri kategorije.

Putovanje na natjecanje u Rusiju za Matea i ekipu, koju čine njegov otac Miro, glavni trener Ivica Bućan i team manager, stoji 20.000 kuna.

Na put bi trebali krenuti 5. prosinca jer u Rusiji moraju biti 6. prosinca, da bi idućeg dana mogli sudjelovati na natjecanju.

U troškove putovanja uključene su avionske karte, vize, osiguranje, putni troškovi i oprema.

- Donacijama građana prikupljena je većina potrebnog iznosa, no još nam nedostaje 6000 kuna - govori Vrbanić dodajući kako se natjecanju najviše veseli dobri dječak Mateo.

- Odličan je borac, fascinira golemom voljom za radom i entuzijazmom. Veliki je radnik. Nakon završetka treninga zadnji odlazi jer ‘odradi’ po još nekoliko trbušnjaka, sklekova… Mateo je veliki borac i zaslužuje da mu se pruži ova prilika jer se dosad borio sa zdravom djecom, a na ovom natjecanju bi se borio ravnopravno s djecom poput njega, gdje svi imaju iste mogućnosti - zaključuje Vrbanić.

Svi koji žele mogu pomoći da Hrvatska ima svojeg reprezentativca na Europskom prvenstvu u Rusiji, a donaciju mogu uplatiti na broj žiro-računa Judo kluba Duga Resa IBAN: HR2324000081190258319.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti