Obavijesti

News

Komentari 99

Matić o druženju s Klemmom: 'Ima tu i malo mog mazohizma'

Matić o druženju s Klemmom: 'Ima tu i malo mog mazohizma'
4

Bivši ministar branitelja bio je na roštiljadi u vikendici Josipa Klemma u Svetoj Nedelji prošlog četvrtka poslijepodne, kada su vladajući smjenjivali Miju Crnoju

VIDEO

Držim da se tu nema što posebno komentirati. Dečki su me pozvali da dođem na jedno piće , ja sam se odazvao. Nisam ni znao otprilike tko je tamo, ali bez obzira - to je ta braniteljska populacija , to su ljudi koji sve ove godine praktički diktiraju što i kako se radi s braniteljima. Ima tu puno stvari koje bi se sad mogle proučavati sa sociološke i psihološke strane, ima u toj cijeloj priči i malo moga mazohizma , rekao je Predrag Matić, bivši ministar branitelja za N1 televiziju o svojem druženju s Josipom Klemmom .

Podsjetimo, Fred Matić je bio na roštiljadi u vikendici Josipa Klemma u Svetoj Nedelji . Priznao je da ne zna zašto ga je jedan od vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj pozvao prošlog četvrtka poslijepodne, kad su vladajući smjenjivali Miju Crnoju , Matićevog nasljednika na mjestu ministra branitelja.

- Nazvao me i rekao da dođem na piće, jer se skupilo društvo. Bili su tamo svi, od Švepsa do Markača. Samo Đuro Glogoški nije došao. Crnoju nitko nije ni spomenuo - rekao je Matić. Dodao je da sve koji su bili tamo jako dobro poznaje i da su u stanju uvrijediti i povrijediti, ali da im je sada možda i žao.

VIDEO

- Nismo ništa razgovarali praktično o politici. Svi pitaju jesmo li govorili o bivšem ministru Crnoji - nismo ga ni spomenuli . Nakon sat, sat i pol vremena sam otišao. Atmosfera je bila jako dobra - rekao je Matić.

"Nadam se da ne očekujete da izvadimo pištolje i pobijemo se"

Nadam se da ne očekujete da izvadimo pištolje i pobijemo se, komentirao je Predrag Matić pitanje novinara kako dvije godine gledamo napetosti između njega i branitelja i kako sada na kraju izgleda da nitko nije kriv.

- Ja sam jednu fazu svog života završio i to je na neki način točka na "I". Završavam tu priču i ne želim imati ružne uspomene - rekao je Matić i dodao kako je s Klemmom surađivao i za vrijeme prosvjeda branitelja.

Klemm: Tražili smo najbolje rješenje za branitelje

Druženje je, telefonom za HRT , prokomentirao Josip Klemm . Rekao je da su se okupili u potrazi za najboljim rješenjima za hrvatske branitelje . Komentirao je i ideju o osnivanju uprave za veterane pri MORH-u, a koja bi se trebala brinuti o potrebama branitelja.

Klemm je načelno protiv. Kao razlog navodi činjenicu da je on bio pripadnik specijalne policije pa ga zanima tko bi se brinuo za veterane iz redova policije ako bi novi ured bio pod ingerencijom MORH-a.

- Nisam za ukidanje ministarstva branitelja - rekao je. No naglašava da je za razgovor uvijek spreman. Čak je predložio da se organizira okrugli stol na kojem bi sudjelovali svi bivši ministri branitelja kako bi se što jednostavnije došlo do modela koji će olakšati položaj braniteljske populacije.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je