Obavijesti

News

Komentari 49

Matić: "Stipetić je bio oficir i džentlmen Hrvatske vojske"

Matić: "Stipetić je bio oficir i džentlmen Hrvatske vojske"
1

On nije bio onaj oficir i časnik koje gledamo iz filmova, koji je vikao i autoritet istjerivao na galamu, nego se vidjelo da razumije, da je stručan, a prije svega volio je svoje vojnike, kazao je Predrag Matić

VIDEO

Željka Antunović, bivša ministrica obrane za vrijeme Vlade Ivice Račana, šokirana viješću da je umro general Petar Stipetić istaknula je kako je general bio častan vojnik i dao veliki doprinos Domovinskom ratu.

- General Stipetić bio je stvarno častan vojnik, predan svom poslu, obrazovan, izrazito pametan časnik. Dao je svoj veliki doprinos u Domovinskom ratu, a ja kao ministrica u jednom periodu surađivala sam s njim i moram priznati da mi je u prvom trenutku dolaska u Ministarstvo bio jedan od glavnih osoba - rekla je Antunović u srijedu u Saboru.

POGLEDAJTE REAKCIJU MINISTRA KRSTIČEVIĆA:

Ministar obrane Damir Krstičević u Saboru o pokojnom generalu Petru Stipetiću Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Politiko on Wednesday, 14 March 2018

Poznavao sam generala Stipetića i radio sam s njim i mogu reći da je dao veliki doprinos i u stvaranju i razvoju i u pobjedama u Domovinskom ratu, ali i kasnije na dužnosti načelnika Glavnog stožera. Pokazao je da je veliki čovjek, zapovjednik i general pobjedničke Hrvatske vojske, poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Izrazio je sućut obitelji te istaknuo kako će Ministarstvo organizirati posljednji ispraćaj generala Stipetića. 

- To su naši vrhunski generali koji su zaslužni za današnji mir i slobodu. Slika mi je odmah generala Stipetića, Bobetka i drugih koje smo izgubili. Čovjek osjeti tugu za tim ljudima kojih više nema i naša je zadaća sada da ispraćaj bude dostojanstven kako on i zaslužuje - poručio je. 

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar branitelja, Predrag Matić, poručio je kako je ponosan što je imao priliku raditi s generalom Stipetićem.

- Imao sam veliku čast i priliku raditi s velikim generalima Hrvatske vojske, od pokojnog generala Blage Zadre, Janka Bobetka, Zvonimira Črvenka, Antuna Tusa i Petra Stipetića. Sve su to junaci Domovinskog rata i ne znam kojeg bih izdvojio od njih. No, neće se drugi naljutiti niti njihove obitelji ako kažem da je Petar Stipetić ipak za koplje iznad svih. I ako se za nekoga u Hrvatskoj vojsci može reći da je bio oficir i džentlmen, onda je to prije svih Petar Stipetić - istaknuo je Matić naglasivši Stipetićeve osobine. 

- On nije bio onaj oficir i časnik koje gledamo iz filmova, koji je vikao i autoritet istjerivao na galamu, nego se vidjelo da razumije, da je stručan, a prije svega volio je svoje vojnike. Imao sam tu čast raditi s njim, bio mi je šef u Kabinetu načelnika Glavnog stožera i jako sam ponosan na te dane - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa