Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Matijašević: Prosvjedima ne planiramo srušiti Vladu

None Foto: 24sata

U Vinkovcima počinju prosvjedi sindikata. Traži se ukidanje kriznog poreza i smanjenje PDV-a. Završni prosvjed bit će na Trgu bana Jelačića

U Vinkovcima u srijedu u 11 sati počinju prosvjedi Hrvatske udruge sindikata koji će završiti za sedam dana na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. HUS od Vlade traži ukidanje kriznog poreza i vraćanje stope PDV-a na 22 posto, ukidanje PDV-a za osnovne namirnice, smanjenje javne potrošnje te obračun s kriminalom i korupcijom. Radni naziv prosvjeda je "Za pravnu i moralnu Hrvatsku". Nakon Vinkovaca, prosvjedi će se održati u Osijeku, Šibeniku, Puli, Rijeci i Zagrebu. Čelniku HUS-a Ozrenu Matijaševiću neke sindikalne središnjice zamjeraju organizaciju prosvjeda usred radnog tjedna optužujući ga da radi na "razvodnjavanju vruće političke jeseni", javlja HTV. On takve optužbe odbacuje. Tvrdi kako HUS ne namjerava rušiti Vladu, nego će eventualna smjena vlasti biti posljedica neispunjavanja opravdanih zahtjeva prosvjednika. Iako studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta neće sudjelovati u prosvjedima, Matijašević je za HTV rekao da će od Vlade zahtijevati besplatno školovanje na svim razinama.

Komentari (4)
  • Mislim da bi za pravilan i pošten početak prosvjeda \"Za pravnu i moralnu Hrvatsku\" bilo najučinkovitije da gosp. Matijašević i ekipa iz HUS-a krenu sa javnim i transparentnim prikazom svojih primanja, te prikažu kako, na što i za što se troše novci kojima oni raspolažu. Nakon toga možemo krenuti u prosvjede, ali da se zna kakve osobe nas u te prosvjede vode... Iz osobnog iskustva znam da bi se broj sindikalnih čelnika prorijedio istog trena... Vrijeme je za nove i poštene ljude, na svim vodećim i upravljačkim mjestima, na svim razinama ovog trulog i pokvarenog društva.

    9. 9. 2009,   10:04
  • Propali prosvijedi - služe sindikalcima za reklamu

    9. 9. 2009,   10:42
  • pa kaj onda prosvjedujete

    9. 9. 2009,   12:27