Obavijesti

News

Komentari 22

Matković tvrdi: HDZ nije platio Thompsonu; Barišić: Ona laže!

Matković tvrdi: HDZ nije platio Thompsonu; Barišić: Ona laže!
14

Barišić je prigovorio istinitosti njenih riječi navodeći da Matković nije nazočila sastanku na kojem se dogovaralo kako će se HDZ "dogovoriti s Perkovićem"

VIDEO

Bivša predstojnica ureda i bliska suradnica premijera Ive Sanadera, Bianca Matković, u srijedu je na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media, suprotno tvrdnjama tužiteljstva, posvjedočila da HDZ nije platio Marku Perkoviću Thompsonu da u kampanji 2007. ne pjeva ni za jednu stranku, a opovrgnula je i svjedočenje bivšeg stranačkog rizničara i šefa Carine Mladena Barišića, rekavši da nitko nije mogao u premijerov ured bez pregleda.

Kao i na prvom svjedočenju u ovom suđenju, koje se ponavlja po nalogu Vrhovnog suda, Matković je kazala da ne zna ništa o navodnom plaćanju pjevača Thompsona.

"Nije bio angažiran niti je bilo priče da bi bio ili ne bi bio angažiran. Slovio je kao krajnje desni pjevač koji nije pripadao političkom korpusu HDZ-a", kazala je Matković.

Dodala je i da nitko pa ni stranački rizničar Barišić kod Sanadera u Banske dvore nije mogao dolaziti bez najave i pregleda na ulazu. I sama je, kaže, kao državna tajnica morala dati osobnu iskaznicu i proći kroz rendgen.

No, Barišić je prigovorio istinitosti njenih riječi navodeći da Matković nije nazočila sastanku na kojem se dogovaralo kako će se HDZ "dogovoriti s Perkovićem".

"Nije bila u mom uredu u carini kada je on isplaćen, ali decidirano je rekla da nije isplaćen", kazao je Barišić koji još od istrage tvrdi da je Thompson dobio pola milijuna eura da u kapmanji ne nastupa za HDZ-ovu desnu konkurenciju.

Što se tiče ulaska u Vladu i Barišić je potvrdio da ni on kao pomoćnik ministra u prvom mandatu nije mogao bez pregleda kod Sanadera. No, dodao je da je to promijenjeno nakon sastanka na kojemu je Sanader upravo Bianci Matković kazao da kao predstojnica ureda osiguranju treba prenijeti naredbu da Barišića k premijeru pušta bez pregleda. "Rendgen vidi sve", kazao je Barišić koji je ranije potvrdio da je u premijerov ured znao doći i s punom torbom gotovine.

Nekadašnji saborski zastupnik, vlasnik mesne industrije i Sanaderov suoptuženik u aferi Planinska, Stjepan Fiolić, ponovio je da je uoči uhićenja Sanader na njegovu imanju pohranio torbu s dizajnerskim odijelima, ali i pet vrijednih slika Vlahe Bukovca.

Sanaderova obrana ostala je pri primjedbi iz ranijeg suđenja kada su tvrdili da Fiolić tereti bivšeg premijera kako bi sebi priuštio bolju procesnu poziciju u postupcima gdje je i sam bio na optuženičkoj klupi.

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu