Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maximo linija vina iz Kutjevačkog podruma

None Foto: Kutjevo 4

Kutjevački podrum krije i legendu staru već tri stoljeća koja kaže da su carica Marija Terezija i barun Trenk tamo zajedno proveli punih tjedan dana, o čemu svjedoče recke na podrumskom zidu kojima su zabilježili svoju veliku ljubavnu želju

Upravo ova legenda nadahnula je kreiranje premium linije vina Maximo. Dizajn etiketa ovih višestruko nagrađivanih vina povezuje legendu s proizvodima najmodernijih trendova u vinogradarstvu i vinarstvu. 

Maximo Bianco spoj je svježeg sauvignon blanca i dozrelijeg traminca. Miris je ugodan i bogat sa slatkastim notama cvijeća i nježnim nijansama livadnog meda te predstavlja mirisnu raskoš s kojom zaslužujemo razmaziti svoja osjetila. Okus je pun i krepak, blage slatkosti, koja zove na još uživanja da zasladite svoj dan i nasmiješite se suncu i životu.

Foto: Kutjevo

Maximo Oro predstavlja ekskluzivnu kupaža graševine i chardonnaya. Ovaj vrhunski cuvée krasi žuta boja sa zelenkastim odsjajem, zaokružene sortne arome te diskretna mineralnost specifična za kutjevački terroir. Na miris se otvaraju primarne floralne note, dok punoća okusa otkriva delikatnu voćnost zrelih jabuka i kruške uz skladno i ugodno tijelo s osvježavajućim kiselinama. 

Maximo Nero je kupaža cabernet sauvignona, merlota i syrah-a. Miris je bogat aromom tamnog bobičastog voća, crnog ribiza, borovnice, šljive i trešnje, nenametljivih tanina hrastove barrique bačvice, idealno kao nježna i mirisna utjeha. Okus je skladan, postojan, svjež i sočan.  

Maximo Brut predstavlja prvi hrvatski pjenušac od graševine, proizveden metodom champenoise. Zlatno žute boje, svježeg i bogatog, mineralnog okusa, ugodnih kiselina i finih sitnih svježih perlica koje duže izviru i usklađuju neprovreli slador raskošnog mirisa na dozrelu jabuku s blažom cvjetnom komponentom. Tajna njegove posebnosti skriva se u specijalnoj tehnici proizvodnje te vremenu odležavanja. Druga fermentacija provodi se u boci u trajanju od 9 mjeseci, na temperaturi 13-15°C koja se odvija polako. Boce se drže položene nagnuto na čep što omogućuje da se šampanjski kvasci talože u grlo boce. Svakodnevno okretanje boca omogućuje ravnomjerno raspoređivanje kvasaca kako bi stvorili perlice u cijeloj boci. Vrh boce se naknadno zamrzava te nakon nekog vremena otvara nakon čega se dodaje ekspedicijski liker od ledene berbe graševine. Butelje se potom zatvaraju trajnim čepom i odležavaju tri mjeseca.

Maximo vina stvorena su za iznimno uživanje i idealna su za sljubljivanje s vrhunskim delicijama za prave poznavatelje.

Foto: Kutjevo

Tema: Promo sadržaj