Obavijesti

News

Komentari 6

May će laburistima ponuditi Brexit uz carinski sporazum

May će laburistima ponuditi Brexit uz carinski sporazum
1

Vlada britanske premijerke Therese May planira u zakon uvrstiti carinski sporazum s Europskom unijom kako bi pridobila oporbenuu Laburističku stranku da podrži sporazum o brexitu, izvijestio je list Sunday Times.

VIDEO

- Prema novom planu, premijerka bi ponudila izmjenu zakona o napuštanju unije kako bi obuhvatila carinski sporazum, izvještava list.

Što duže bude trajala potraga za kompromisom s opozicijskom Laburističkom strankom kako bi se osigurala parlamentarna većina za prihvaćanje sporazuma dogovorenog s EU to će biti manje vjerojatno da će Britanija napustiti Europsku uniju, rekla je britanska premijerka u subotu.

- Ujedinjeno Kraljevstvo u sve je većoj opasnosti da nikad ne izađe iz EU što duže ovo bude trajalo, poručila je May.

May do sad nije uspjela osigurati većinsku podršku za svoj sporazum s Bruxellesom koji su odbili pojedini konzervativni zastupnici i zastupnici Demokratske unionističke stranke Sjeverne Irske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Okrenula se stoga oporbenoj Laburističkoj stranci kako bi osigurala većinu za sporazumni brexit, no njihov je čelnik Jeremy Corbyn u subotu poručio kako od May očekuje da odustane od svojih uvjeta.

- Činjenica je da se oko nekih stvari o brexitu dvije vodeće stranke slažu: i jedni i drugi želimo okončati slobodu kretanja, izaći iz EU s dobrim sporazumom i zaštiti radna mjesta, rekla je May u izjavi koju je objavio njezin ured.

- To je temelj kompromisa koji može osigurati većinu u parlamentu, a osiguranje većine jedini je način za ostvarenje Brexita. 

Sunday Telegraph  prenosi poruku Andree Leadsom, čelnice Donjeg doma britanskog parlamenta koja je napisala da bi ponovno javno glasanje o članstvu Britanije u Europskoj uniji bila "konačna izdaja".

- Drugi bi referendum bio konačna izdaja, napisala je Leadsom, pobornica izlaska Britanije iz EU.

- Zahtijevao bi dugotrajnu odgodu, ponovno pobudio podjele, a s obzirom na to da Parlament do sad nije uspio poštivati rezultate prvog, nemamo razloga vjerovati da bi poštovao i drugi referendum.

- Vizija koju smo imali o brexitu nestaje i ponestaje nam vremena da je spasimo, poručila je Leadsom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina