Obavijesti

News

Komentari 51

McCartney je odavno mrtav, a Kurt Cobain je imao dvojnike

McCartney je odavno mrtav, a Kurt Cobain je imao dvojnike
19

Mnogi tvrde kako i dan danas viđaju Elvisa Presleyja i Tupaca Shakura, a drugi kažu kako je Kurta Cobaina ubila Courtney Love, a Briana Jonesa Keith Richards

VIDEO

Teorije zavjere oduvijek su zanimale i fascinirale ljude. Sigurno ste čuli nekoliko verzija o ubojstvu Kennedyja, da je slijetanje na Mjesec izrežirano u studiju ili da je Elvis živ, a Hitler nije umro 1945. u berlinskom bunkeru.  Za vas smo izdvojili najpoznatije i najzanimljivije teorije zavjere koji su teoretičari razradili u detalje tako da ćete posumnjati u ono u što ste do sada vjerovali. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu - Teorije zavjere.

Svijet glazbe prepun je teorija zavjere, a među najpoznatijima da je slavni Beatle Paul McCartney zapravo mrtav te da su Elvis Presley i Tupac Shakur živi. 

Osim toga, u javnosti su kružile i informacije da je bivši član Rolling Stonesa, Brian Jones, ubijen te da je Kurta Cobaina zapravo ubila njegova supruga Courtney Love i da se nije radilo o samoubojstvu. 

Paul McCartney je preminuo 1966. godine

Prema urbanoj legendi, bivši član legendarnih Beatlesa preminuo je 1966. godine, a tajno ga je zamijenio muškarac koji mu nalikuje. U rujnu 1969. godine studenti iz SAD-a objavili su članak u kojem tvrde da se iz riječi pjesama te fotografija na albumima Beatlesa može navodno iščitati McCartneyjeva smrt.  Glasine o McCartneyjevoj smrti pokrenute su i 1967. godine nakon što su u javnost izašli detalji prometne nesreće u Londonu u kojoj je sudjelovao i njegov automobil. Iako su Beatlesi kasnije opovrgnuli sve glasine, a i sam Paul je dao izjavu za magazin Life, fanovi te teorije su i dalje uporni. 

Druga verzija te teorije govori da se Paul u studenom 1966. godine posvađao s članovima benda u studiju te je bijesno izašao, sjeo u automobil te se zabio u zid. Poginuo je, a Beatlesi su ga zamijenili s Williamom Campbellom kako bi "poštedjeli fanove prevelike tuge". Među teorijama o skrivenim tragovima njegove smrti je i ona da su Beatlesi s razlogom snimili onakvu fotografiju za naslovnicu albuma "Abbey Road". Neki tvrde da su članovi benda na toj fotografiji zapravo krenuli na sprovod Paulu McCartneyju.

Mnogi tvrde i da je John Lennon u mnogim pjesmama spomenuo njegovu smrt, ali na drugačiji način. Na primjer, Lennon navodno na kraju pjesme "Strawberry Fields Forever" govori da je "pokopao Paula". Iako su sve teorije opovrgnute, glasine o smrti Paula McCartneyja i dalje plijene pažnju na internetu. Nevjerojatno, ali istinito. 

Kurta Cobaina je ubila Courtney Love

Frontmena legendarne Nirvane, Kurta Cobaina, mrtvog je pronašao električar Gary Smith u njegovom domu u Lake Washingtonu 8. travnja 1994. godine. Iako je prihvaćena informacija da se Cobain ubio, nakon njegove smrti su krenule glasine da ga je zapravo ubila Courtney Love, njegova tadašnja supruga.

Ta je teorija objašnjena i u filmu iz 1998. godine, "Kurt & Courtney". U filmu su intervjuirani mnogi njegovi poznanici, koji su ga znali iz doba prije Courtney Love, a njen otac Hank Harrison kazao je također da vjeruje kako je Cobainova smrt povezana s urotom koju je organizirala njegova kćer.

Punk pjevač El Duce također je rekao kako mu je Courtney nudila 50.000 dolara da ubije Kurta. U filmu je rekao da zna tko je zapravo ubio Cobaina, ali je istaknuo da će "radije posao ostaviti FBI-u". Dva dana nakon što je intervju snimljen, El Duce je poginuo u naletu vlaka.

Kurt nije mrtav jer nije niti postojao?!

Nedavno se pojavila još jedna teorija zavjere vezana za smrt popularnog pjevača koja je pomalo suluda. Njezin autor je francuski povjesničar i forenzičar Jacques Vignes koji tvrdi da je sve jedna velika prevara. 

Ne samo da si Kurt Cobain nije propucao glavu sačmaricom u travnju 1994. godine, već prema Jacquesovim riječima on nikada nije ni postojao. Francuz tvrdi da je Nirvana imala ne jednog, nego tri identična pjevača, i to identične trojke iz Ohija pravih imena - Donnie, Tyler i Ed Loder

Prema njegovim riječima, 1994. je umro Donnie Loder, kojeg su ubila braća Tyler i Ed i sve, naravno, zbog novaca. Navodno Donnie nije s njima htio podijeliti prava i novac od hit albuma 'Nevermind'. 

Gdje su druga dvojica, sada nije ni bitno, bitno je da se knjige dobro prodaju. 

Elvis Presley je živ

Legendarni glazbenik preminuo je kada je imao 42 godine, točnije 1977. godine, a službeni uzrok smrti je predoziranje. Prema informacijama nakon njegove smrti, Elvis se godinama drogirao, a preminuo je od trovanja tabletama koje su mu izdane na recept. Ipak, odmah nakon smrti počele su kružiti glasine da je Elvis živ, a fanovi su pronašli i dobre dokaze za to.

Nakon njegove smrti liječnici su napravili autopsiju tijela te je dokazano da je preminuo zbog zastoja srca, a ne od prevelike doze tableta. To se uopće ne spominje. 

Drugi 'dokaz' je da na Elvisovom nadgrobnom spomeniku stoji ime "Elvis Aaron Presley", a problem je u činjenici da se njegovo srednje ime piše s jednim slovom A u srednjem imenu. To je u jednom intervjuu rekao i sam Elvis. Znači, možda je to neki drugi Elvis? 

Između ostalog, brojni ljudi su tijekom godina govorili kako su Presleyja viđali osobno, ali i na fotografijama. Navodno su ga vidjeli u Kalamazoou, Michiganu te u Kanadi. Neki čak tvrde kako su i prijatelji s njim još dan danas. Nikad, doduše, nisu nabavili fotografiju 'Kralja' ili uzeli DNK uzorak. 

Briana Jonesa je ubio Keith Richards

Gitarista Rolling Stonesa, Briana Jonesa, je u noći na 3. srpnja 1969. godine djevojka Anna Wohlin pronašla na dnu bazena u dvorištu njegove kuće. Odmah je pozvala hitnu pomoć, a bila je uvjerena kako je još živ jer mu je mogla opipati puls. Liječnici su ga proglasili mrtvim čim su došli, a patolog je istaknuo kako su Jonesu otkazala jetra i srce zbog alkohola.

Neki pak opovrgavaju navode liječnika i službene autopsije te tvrde da je Jones zapravo ubijen. Policija je zaprimila brojne prijave o tome tko je ubio Jonesa, a jedna od posljednjih tvrdnji kaže da ga je ubio kolega iz benda Keith Richards.

Prema nekim teorijama, Mick Jagger i Keith Richards posvađali su se s Jonesom u noći njegove smrti zbog prava na ime benda. Nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav, a prije nego što su ga bacili u bazen, Richards ga je navodno ubo nožem.

Policiji je sve ispričala Jan Bell, kćer Franka Thorogooda, koji je također bio s članovima Rolling Stonesa u noći kada je Jones preminuo.

Tupac Shakur je živ

Shakur je preminuo 13. rujna 1996. godine, šest dana nakon što je upucan u Las Vegasu dok se vozio u svom automobilu. U trenutku smrti imao je samo 25 godina, a njegov ubojica nikada nije uhvaćen. Pošto svjedoka ovog događaja nije bilo, pojavile su se priče da je glazbenik lažirao svoju smrt.

Još od njegove smrti mnogi fanovi su govorili kako su ga vidjeliKako je glazbenik svoje neprijatelje vrijeđao u pjesmama, mnogi tvrde kako je svoju smrt lažirao kako bi se riješio svih problema. Jedan od fanova još je 2012. godine rekao kako je Tupaca vidio u Tasmaniji, u kafiću Snug, kako pije piće s prijateljem. Ubrzo nakon toga internet su ponovno preplavile informacije da je Tupac sigurno živ te da su priče o njegovoj smrti potpuna laž. Naravno, nikad to nije potvrđeno od nekog vjerodostojnog izvora... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...