Obavijesti

News

Komentari 8

Međimurski župan Posavec traži raskid koalicije s HDZ-om

Međimurski župan Posavec traži raskid koalicije s HDZ-om
1

Matija Posavec, HNS-ov međimurski župan i mogući novi predsjednik stranke koji se nedavno javno ispričao biračima i članovima zbog koalicije s HDZ-om te zastupa stav da narodnjaci moraju izaći iz Vlade.

VIDEO

Međimurski župan od stranačkih tijela zahtijeva da se o tome što prije očituju, a ako stranka ne prihvati taj njegov koncept, spreman je na sve pa i na izlazak iz stranke, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Tim svojim stavovima Posavec je ponovno unio nemir u HNS, kojemu možda opet prijeti raskol, a uzbudio je duhove i u HDZ-u koji je upravo smijenio nekoliko ministara zbog afera nakon ucjene junior partnera.

Odmah nakon tog njegova istupa, iz HNS-a su počele dolaziti neslužbene informacije da im nije jasan Posavec, da su uložili milijun kuna u njegovu kampanju te žrtvovali savez sa SDSS-om i jedan mandat na europarlamentarnim izborima. Tvrde da je blizak Mati Radeljiću i da igra za Škoru, da je i sam u Međimurskoj županiji u pet općina koalirao s HDZ-om, ističe dnevnik.

S druge strane i iz HDZ-a stižu otrovne strelice. Oni za Jutarnji tvrde da je Posavec bio glavni zagovornik koalicije, da je odmah nakon razlaza s Mostom, i prije Vrdoljaka i Ferenčaka, zvao Plenkovića više puta i nudio se za koaliciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nešto slično je rekao i premijer u petak u intervjuu HRT-u kada je izjavio kako je Posavec bio jedan od onih "koji je u onoj noći preokreta jako puno radio na tome da HNS podrži HDZ-ovu Vladu".

- Jedino što je točno jest to da ni ja osobno, ni moja lokalna organizacija nismo podržali koaliciju, odmah nakon toga sam dao ostavke na sve funkcije u stranci, a točno je i da je HDZ radio golem pritisak na mene da tu koaliciju preslikam u županiju", odgovara Posavec. Dodaje kako premijerove izjave nisu točne te da uopće nema njegov broj, donosi Jutarnji list.

(mz)

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina