Obavijesti

News

Komentari 303

'Međugorje će biti priznato, možda već do kraja godine'

'Međugorje će biti priznato, možda već do kraja godine'
7

Henryk Hoser, koji je u travnju boravio kao posebni papin izaslanik u Međugorju, kaže da je nemoguće da bi šestoro vidioca lagalo 36 godina

VIDEO

U Međugorju se već neko vrijeme nagađa kako bi papa Franjo svoju izjavu o ovom svetištu mogao u uskoro dati, a potvrdio je i nadbiskup iz Varšave mons. Henryk Hoser, koji je u travnju boravio kao posebni papin izaslanik u Međugorju.

On je u opširnom intervjuu za Poljsku katoličku agenciju izjavio kako ''sve ukazuje na to da će ukazanja biti priznata, možda već ove godine''. 

- Ne zaboravimo da je Kongregacija za nauk vjere predala cijelu dokumentaciju Državnom tajništvu Svete Stolice koje sada radi na tome. Konkretno govoreći, moguće je priznanje prvih sedam ukazanja, onako kako je to predložila komisija kardinala Carmilla Ruinija. Teško da se može dogoditi drugačija odluka jer je nemoguće da bi šestoro vidioca lagalo 36 godina. To što govore je smisleno. Nema među njima ljudi koji imaju nekakvih psihičkih problema, rekao je mons. Hoser koji se tijekom boravka u Međugorju susreo i s nekima od njih, a dodao je i kako je ''jak argument za autentičnost ukazanja i vjernost nauku Crkve''.         

Novinar ga je pitao i što misli o argumentima protiv ukazanja po kojima su ona previše “osobna” te da Marija u njima “previše priča”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sv. Faustina je svakodnevno razgovarala s Isusom i to niz godina. To ne bi trebao biti problem. Naravno, treba biti oprezan na svaki aspekt, kao i na mogućnost psiholoških problema kod vidioca. Ali, njih su detaljno pregledali specijalisti, psihijatri i psiholozi. Nema tamo nikakvih bolesti. To je bla zdrava mladež iz zdravih obitelji. Danas svi žive u brakovima koji su stabilni, niti jedno od njih nije prošlo kroz krizu vjere”, poručio je Poljak i opisao kako Jakov Čolo, najmlađi među vidiocima, danas organizira karitativne akcije u Međugorju pod imenom “Marijine ruke” i to zbog toga što mu je Majka Božja u ukazanju poručila kako vjernici moraju biti njezine ruke u odnosu prema siromašnima.

On je kao posebni Papin izaslanik bio u Međugorju, a tada je kazao kako je zadužen za pastoral. Na konferenciji za novinare prije odlaska iz Međugorju, svojim nedvosmislenim pozitivnim stavom sve je iznenadio, a potvrdio je još jednom kako njegovo izvješće ima pozitivne zaključke.

- Smatram kako se sve razvija u dobrom smjeru. Moja misija tamo nije imala za cilj nekakvo ‘zatvaranje’ Međugorja, nego ocjenjivanje tamošnjeg pastorala i procjenu je li on u skladu s naukom Crkve. Zaključio sam da je tako i moje ocjena je iznimno pozitivna”, poručio je biskup, dodajući kako bi vjernicima iz svoje biskupije preporučio hodočašće u Međugorje, jer je ''to hodočašće duhovne promjene, obraćenja, jačanja u vjeri – to sve možete tamo iskusiti”.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina