Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Međusobne optužbe u raspravi o radu Vlade na sjednici Sabora

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sramotno je da, kada raspravljamo o izostanku reformi, premijer Plenković nije imao hrabrosti doći u Sabor, vjerojatno ga je strah odgovarati na pitanja, ustvrdio je Peđa Grbin (SDP)

Međusobne optužbe, zahtjevi za stankama, obilježili su u četvrtak popodne saborsku raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade radi 'neuspjeha u provedbi strukturnih reformi', no, ona je pala u drugi plan zbog informacije da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu povećana zatvorska kazna na šest godina i da mora u zatvor. 

Sramotno je da, kada raspravljamo o izostanku reformi, premijer Plenković nije imao hrabrosti doći u Sabor, vjerojatno ga je strah odgovarati na pitanja, ustvrdio je Peđa Grbin (SDP), pa zatražio stanku. 

Među 23 potpisnika interpelacije,  devet su bili članovi Vlade SDP-a koja je 2014. bila ocijenjena kao šesta najneuspješnija na svijetu i onda oni traže interpelaciju o radu ove Vlade koja je prije par dana stavljena uz bok Njemačkoj, Portugalu, Danskoj, Španjolskoj, rekao je HDZ-ov zastupnik Branko Bačić.

Ističe kako prozivke stižu od bivše vlade koja je Hrvatsku zadužila za 80 milijardi kuna, rejting države 'dovela na smeće'. 
 Na te Bačićeve ocjene žestoko je reagirao Branimir Bunjac (ŽZ).

"Raspravljamo o uspjesima vlade čiju većinu čini stranka čiji je dugogodišnji predsjednik kriminalac, koji je krao proračunski novac", rekao je Bunjac.

Dodao je kako ne može prihvatiti uvjeravanja da je Sanader, "koji je ukrao 700 milijuna, to radio sam, da nitko iz njegove vlade i stranke to nije znao, da je bio Pale sam na svijetu. Njegovi su suradnici sve znali i sudjelovali u nečasnim radnjama", ustvrdio je Bunjac. 

Kritike koje je na račun rada aktualne Vlade naveo  šef SDP-a Davor Bernardić odbacio je potpredsjednik Vlade ministar Tomislav Tolušić. 

Već treću godinu bilježimo zdravi rast, podignuli smo BDP, smanjili udio javnog duga, povećali minimalne plaće, smanjili stopu nezaposlenosti, podigli broj zaposlenih, raste gospodarstvo, provodi se mirovinska reforma, rekao je Tolušić. 

Bačić nije torbe nosio, niti je novce skuplja, ni dijelio

Bačić je, pak, poručio  Bernardiću da su najveći dio njegova 20-minutnog izlaganja okarakterizirale klevete, uvrede i optužbe.

"Bio sam uvjeren da će vam presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu zbog klevete (Ante Ramljaka) biti putokaz za današnje izlaganje, no vi nastavljate na isti način; preporučujem da ubuduće, prije nego optužujete, malo bolje promislite zbog kazni koje ćete platiti za klevetu", rekao je HDZ-ov zastupnik Bačić.  

"Vi meni prijetite, ali neću odustati da razotkrijem kriminal u ovoj zemlji, nećete me zaustaviti, pogotovo ne vi koji ste za Sanadera nosili crne torbe", uzvratio mu je Bernardić.

Te Bernardićeve tvrdnje Bačić je odlučno opovrgnuo.

"Branko Bačić ni za koga nije nosio torbe, niti je torbe nosio, niti je novce skupljao, ni dijelio. A kada se želite vratiti u prošlost, kao predsjednik SDP-a recite javnosti gdje je 700 tisuća eura koje je za vilu na Bohinju SDP-u platio vaš ravnatelj HRT-a Gordan Radman", upitao je Bačić predsjednika SDP-a. 

Komentari (4)
  • 1. Dio ---- Sjecate se one izreke; vrana vrani oci ne vadi? Za hrvatsko-balkanske prilike to bi bio pokusaj iskazivanja zajednistva medjusobno slicnih po rangu,statusu a pogotovo po financijskoj ili politickoj snazi. U Hrvatskoj izuzetno rijetko neuspjesan. Ipak je ta izreka vredjanje ptica vrana je one ipak imaju vise dostojanstva, ne grakcu po TV i medijima, nek to rijese u kakvoj prikladnoj krosnji drveta ili grmu, i ne kradu na veliko vec na malo, tek pokoje zrno kuruze, zita, koliko im je potrebno da zive, prezive i ne budu gladne.--------- PRIGODNA FIKCIJA; negdje u nekom luksuznom restoranu; ---- Dobro, zemljak, jesi li me morao bas onako pljuvati u emisiji pored mene zivog? Jesam li ti rekao da ne razotkrivas marifetluke oko onih firmi koje sam kupio dok su bile pod stecajem i zemlje koju sam kupio kao poljoprivrenu i onda platio znas vec kome da je proglase gradjevinskom ?(zaglaba ruke u pecenje i kao se ljuti) Ajme sto je dobra ova jaretina. Bas sam ogladnio od one Lucije, nove tajnice, joj sto je dobraaa,,,. (zove konobaricu) mala, jos jedna litra za mog kuma!........................... nastavak sljedi ispod......

    5. 4. 2019,   07:34
  • Kako ce te vi to reformirat kad ste vi najveci problem, da bi netko to mogao reformirat prvo treba imat vecinu u vladi koju vodi pametan i posten covjek i da svi u ministri slusaju i rade svoj posao posteno pa ciste od glave ne kao sto to oni rade od repa. pa se ti razmnozavaju dok oni koji su najmanje krivi i rade posteno izumiru, prilagodavaju se tim kori=umpiranima jer ovise o tom poslu zato mnodi napustaju jer nisu podmitljivi a zele posteno radit svoj posao sto znaju radit. Nitko nije kriv nego vlada i njihovi krpelji koji se priklanjaju samo da njima i njihovim bude dobro. Bas njih briga za narod, naciju i drzavu pa lazu i mazu narodu kako je njima stalo do nas.

    4. 4. 2019,   22:18