Obavijesti

News

Komentari 113

Mecena: Slavko (22) podijelio novac siromašnim kolegama...

Mecena: Slavko (22) podijelio novac siromašnim kolegama...
3

Studentski pravobranitelj u Osijeku odlučio je darovati 10.000 kuna koje je dobio od krovne organizacije Studentskog zbora za godišnje financiranje svojeg rada

VIDEO

Ne znam drukčije! Mene su tako odgojili roditelji, kratki je komentar Slavka Čandrlića (22), studentskog pravobranitelja Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, nakon što je, dragovoljno odlučio pomoći svojim kolegama slabijeg imovinskog stanja i darovati im 10.000 kuna. 

Da sam postupio drukčije, iznevjerio bih sve one principe za koje se zalagao moj djed - kaže Slavko

Slavko je student treće godine Pravnog fakulteta u Osijeku, a 10.000 kuna je novac koji je dobio od krovne organizacije Studentskog zbora za godišnje financiranje svojeg rada. 

- Imao sam dosta troškova putujući do Đakova i drugih mjesta, ali nijednom nisam ni pomislio da bih uzimao novac za te aktivnosti. Poglavito kad vidim u kakvoj su situaciji neki moji kolege i koji su, praktički, socijalni slučajevi. Da sam posegnuo za tim novcem, ne bih se osjećao dobro - kaže mladi Osječanin. 

Slavko dolazi iz dobrostojeće obitelji, gotovo svi u kući su mu liječnici. Njegov djed je svojedobno bio prvi predsjednik osječkog Crvenog križa. 

- Da sam postupio drukčije, iznevjerio bih sve one principe za koje se zalagao moj djed - kaže Slavko Čandrlić. 

'Pozivam i druge da postupe kao i ja i da ova gesta bude praksa'

Slavko je pozvao i druge studentske pravobranitelje na ostalim hrvatskim sveučilištima da naprave isto kao i on te da ta gesta postane uobičajena praksa. 

Na prvom sljedećem sastanku Studentskog zbora Osječkog sveučilišta odredit će se kriteriji na temelju kojih će se raspodijeliti 10.000 kuna. Ali i osnovati poseban fond na razini Sveučilišta iz kojega bi se pomagalo potrebitim studentima. 

Nisam počeo volonterski raditi ovaj posao studentskog pravobranitelja da bih izvukao neku korist. Bože sačuvaj, kaže Slavko

Prednost će imati oni koji žele studirati, a roditelji su im nezaposleni. Mjesečna naknada će iznositi između 500 i 1000 kuna. 

- Nisam počeo volonterski raditi ovaj posao studentskog pravobranitelja da bih izvukao neku korist. Bože sačuvaj! Ako ja kao studentski pravobranitelj, koji se po definiciji posla mora brinuti o razvoju i provedbi studentskih prava i studentskog standarda, vlastitim primjerom ne pokažem kamo treba ići, onda sve ovo nema smisla - objašnjava Slavko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu