Obavijesti

News

Komentari 31

"Medicinska sestra mi je dala krivu injekciju. Dobit ću rak!"

"Medicinska sestra mi je dala krivu injekciju. Dobit ću rak!"
1

Velika Britanija: Cara Teakle (32) je imala nedostatak vitamina B12. Greškom dobila je injekciju s hormonskom terapijom. Ranije su joj liječnici rekli da bi mogla dobiti rak ako uzima takvu kontracepciju

VIDEO

Cara Teakle (32) iz Hertfordshirea je prošle godine osjetila iscrpljenost, bol i pala je u depresiju. Dijagnosticirali su joj nedostatak vitamina B12. No sestra joj je dala krivu injekciju i Cara se sad boji da bi to moglo imati strašne posljedice.

Cara je posjetila lokalnog liječnika u rujnu prošle godine koji je propisao da treba dobivati injekcije vitamina. No simptomi nisu nestali nego su postali još gori. Tada se saznalo da joj je sestra dala krivu injekciju odnosno umjesto vitamina dobila je hormonsku kontracepciju koja se daje samo u stražnjicu. Cara je injekciju dobila u ruku.

Cara, majka šestero djece koja se nedavno udala, ranije je saznala da može dobiti rak odnosno da ima predkancerogene stanice te je prošla niz tretmana. Liječnici su joj rekli da strogo mora izbjegavati hormonsku kontracepciju, a njezin suprug Liam je otišao na vazektomiju. 

Cara se sada boji da bi mogla dobiti rak jer se hormonska kontracepcija dovodi u vezu s većom pojavnosti raka dojke i raka vrata maternice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Strašno je da se takva greška može dogoditi tako lako - rekla je Cara za The Sun.

- Žalila sam se i rekli su mi da medicinska sestra koja mi je dala krivu injekciju više ne radi, ali mi nisu mogli reći zašto. Ne želim pokretati pravne akcije jer je to NHS (javna zdravstvena služba), ali želim da ljudi znaju da se takve greške mogu lako dogoditi i da mogu nekoga ubiti. Što se tiče liječnika ne mogu se požaliti, on je odličan liječnik i nikada s njim nisam imala problema - kaže Cara. 

Kasnije je dobila pismo u kojoj ju obavještavaju da prihvaćaju odgovornost i njezin slučaj su opisali kao "vrlo značajan"

- Ispričali su se i rekli da će se pobrinuti da se takvo nešto više ne događa - kaže šokirana Cara. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina