Obavijesti

News

Komentari 5

Medo je zbrisao, ali ga turisti i policajci vratili vlasniku...

Medo je zbrisao, ali ga turisti i policajci vratili vlasniku...
3

Medo čuva uzgajalište bijele ribe u Kraju na Pašmanu. Policajac Klaudio Bačić (41) je vlasnika psa tražio s kolegom Željkom Barešićem (56). Srećom, uspjeli su ga naći

VIDEO

Dvoje turista u očaju su se javili u redakciju 24 sata moleći za pomoć. Našli su psa bez vlasnika u Kukljici na otoku Ugljanu. Nahranili su ga i napojili te držali kod sebe dok nije došlo vrijeme za povratak na kopno. Pokušali su kontaktirati neke državne institucije, ali bez uspjeha i kako su nam kazali, "bez srca". Na koncu su se obratili otočkoj policiji i spasili psa!

- Priča se sretno završila zahvaljujući dvojici policajaca s otoka koji su pomoću mještana psa Medu vratili vlasniku! Sve pohvale dvojici policajaca koji su jedini pomogli da se Medo zbrine na ovoj vrućini, a nadležne institucije su zakazale - kažu turisti.   Pronašli smo policajce i vlasnika Mede.

- Pozvali su nas preko operativnog dežurstva da su našli napuštenog psa u Kukljici. Udomili su ga i dali mu piti i jesti. Bio je to stvarno pametan i dresiran njemački ovčar. Operativnim saznanjima i razgovorom s mještanima došli smo do nekoliko varijanti kome bi pas mogao pripadati. Pokazalo se da je je vlasnik otišao na put, a pas mu pobjegao. Jako su vezani jer je pas cijelo vrijeme cvilio za gazdom. Preko susjeda, psa smo vratili u Ždrelac gdje gazda živi, a on nas je kasnije potražio da nam zahvali jer je uz psa vezan, a uz to mu je ljubimac dresiran i skup. Rekao je da je bio spreman raspisati dobru novčanu nagradu za njega - kazao nam je Klaudio Bačić (41) koji je vlasnika psa tražio s kolegom Željkom Barešićem (56).
Pitali smo ga je li policijski posao tražiti psu vlasnika ili je to ipak trebao učiniti netko drugi. 

- Mi smo u policijskom uredu u Preku na otoku i to je pomalo specifična pozicija. Da se ovako nešto dogodilo u Zadru, veterinari i azil bi obavili svoje, ali na otoku manje više sve ide preko policije i važna nam je suradnja s mještanima, što se i ovaj put pokazalo ključnim. Oni pomažu nama, mi njima, i držimo do sigurnosti i povjerenja - kaže Barešić.
Vlasnik Mede, Šime Pašeta Iglić (31) kazao je da je blizak sa psom, i kao i radnici na uzgajalištu bijele ribe u Kraju na Pašmanu, gdje Medo čuva postrojenje.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio sam odsutan kad su me radnici zvali da je Medo pobjegao. Pas nam čuva uzgajalište ali nije agresivan, nego je maženi kućni ljubimac, a uz to je dresiran i čipiran. Do sad nikad nije bježao. Odmah sam nazvao prijatelje da ga potraže, ali ga nisu mogli naći iako su imali dojave da luta po otoku. Vjerovao sam da će se vratiti, ali nisam pretpostavljao da će nam u tome pomoći policajci, hvala im - kaže Iglić. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...