Obavijesti

News

Komentari 148

Među umiješanima u skandal je i bivši dogradonačelnik Zadra

Među umiješanima u skandal je i bivši dogradonačelnik Zadra
1

Neslužbeno doznajemo imena civila i vojnika umiješanih u novi skandal u hrvatskoj vojsci. Jedan od njih je i i bivši dogradonačelnik grada Zadra Ivica Vlakić...

VIDEO

Vojni piloti Ivan Krizman (40), Zdenko Košutić (41) i  Domagoj Nekić te  Mišel Pavlović  (36), vlasnik BMW-ovog autosalona u Bibinjama prijavljeni su radi kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Prijavljeni su i Ivica Vlakić (42) bivši drugi zamjenik gradonačelnika u vrijeme Božidara Kalmete, navodno strastveni pobornik streljaštva te Mladen Bencun (46) iz Zadra.   

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21
Lani išli u krivolov na veprove, a sad vozili švercera oružjem?!
Lani išli u krivolov na veprove, a sad vozili švercera oružjem?!

Ivica Vlakić (42) i Mladen Bencun (46) navodno su kupovali municiju od Pavlovića i od Borisa Ercegović (46) iz Splita te su i oni zaradili kaznene prijave. Pavlović je 8. studenog priveden pritvorskom nadzorniku te sucu istrage, a nakon ispitivanja je pušten da se brani sa slobode.

'Evidentirani su sigurnosni propusti'

Zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec ustvrdio je u četvrtak da su u slučaju pilota koji su u Zemuniku prevozili švercera oružja evidentni sigurnosni propusti, te poručio da će po završetku istrage vojne policije počinitelji biti sankcionirani.

- Pojedinci i pojedinačni slučajevi bit će sankcionirani. Evidentno je bilo određenih sigurnosnih propusta, od same kontrole i nadzora ulaska u vojarnu. Poduzete su zaštitne mjere da se slične situacije nikako ne bi ponovile - izjavio je Križanec na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ministarstvu obrane.

Istraga vojne policije o slučaju trojice pilota koji su u vojnom helikopteru u Zemuniku prevozili civilnu osobu još uvijek je u tijeku, te se čeka dovršetak istrage kako bi se sankcionirale uključene osobe.

Ministar o pilotima i šverceru: 'Žao mi je, neće biti popusta'
Ministar o pilotima i šverceru: 'Žao mi je, neće biti popusta'

Pleša: Pilotima je zabranjen let, čeka se izvješće vojne policije

Sve okolnosti bit će naknadno prenesene javnosti, kada se završi izvješće vojne policije, poručio je Križanec izrazivši žaljenje zbog takvog događaja.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Mario Pleša najavio je da će po zavšretku istrage vojne policije formirati povjerenstvo radi utvrđivanja odgovornosti svih umiješanih.

- Po dobivanju izvješća vojne policije, osobno ću formirati povjerenstvo, radi sukoba interesa neću biti njegov član ni voditelj, sa ciljem da se utvrdi tko su odgovorne osobe koje su unutar našeg sustava neodgovorno obnašale svoj dio posla i omogućile da se nešto tako dogodi - kazao je Pleša.

Istaknuo je kako je za sada zakonski ovlašten jedino izdati zabranu leta trojici pilota, što je i napravio, a oni su prebačeni na uredske poslove.

Naveo je da su u vojnom helikopteru dvije osobe odgovorne za slučaj, tako što je jedna imala ulogu zapovjednika zrakoplova, a druga kopilota, dok su kod treće osobe utvrđeni prijestupi koji se sankcioniraju prema Zakonu o oružanim stranama.

Pleša kaže da se još uvijek sa sigurnošću ne zna kako je muškarac, kojeg su piloti prevozili, ušao na prostor zrakoplovne baze u vojarni u Zemuniku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji