Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medulin: Pao sa 756 m i prošao bez ogrebotine

None Foto: Saša Miljević

Nakon iskakanja iz aviona, Talijanu su se oba padobrana otvorila, i glavni i pomoćni, ali se u zraku zapetljao u konopce i počeo je padati

Padobranac Livio Pacherini (53) iz Trsta ostao je neozlijeđen pri padu sa 756 metara. Skakao je u nedjelju na sportskom treningu u Medulinu, koji su organizirali Aeroklub Krila Istre i Paraklub Medulin.
- U jednom trenutku skakalo je četvero skakača, među kojima i Livio. Padobran mu se otvorio, ali se prilikom potezanja komandi zapetljao. Vrtio se oko svoje osi te mu se otvorio pomoćni padobran, zbog čega se dodatno zavrtio, što je otežalo doskok - kažu iz policije.
Padobranac je potražio pomoć u pulskoj bolnici, no otišao je prije nego li je policija došla s njim razgovarati. Tajnik Aerokluba Krila Istre, Jugoslav Krivaja, kaže da se takvih skokova u padobranstvu dogodi barem 200-tinjak na godinu.
- Nije bilo tako strašno. Ekvivalent pada s kojeg je skočio je dva metra. I sam sam skočio s 1200 metara i u sličnoj rotaciji prošao neozlijeđen - rekao je Krivaja.

Komentari (4)
  • Od sada ima dva rođendana.

    1. 10. 2007,   12:48
  • Bog talijane čuva

    1. 10. 2007,   12:57
  • uh, strašno za čitati , što je on sve proživljavao u zraku??

    1. 10. 2007,   14:19