Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medved: Branitelji imaju pravo na izražavanje svoga mišljenja

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prije sjednice Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je da se tu "ne radi o zabranama", te da branitelji, kao i sve "druge strukture i skupine", imaju pravo na mišljenje

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak da izjašnjavanje nekih braniteljskih udruga o tome koji pjevač smije gdje nastupiti, zbog čega je, primjerice, nedavno otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu, nije nikakav oblik zastrašivanja, već demokratsko pravo na izražavanje svoga mišljenja.

petrinja PROTIVLJENJE Branitelji se protive festivalu: Nećemo ojkače u Petrinji...

Upitan pred početak Vladine sjednice misli li uskoro razgovarati s braniteljima jer su ovoga ljeta branitelji u Karlovcu i nekim drugim mjestima određivali tko bi tamo mogao pjevati, a tko ne, Medved je odgovorio da kontinuirano razgovara s braniteljima, a u spomenutim slučajevima ne radi se o zabranama.

"Dakako da ćemo razgovarati, ali tu ne možemo nikako govoriti o zabranama, nego o demokratskom pravu izjašnjavanja oko određenih pitanja", rekao je ministar.

Pixsell TOMISLAV KLAUŠKI Nisu krivi branitelji i bukači. Krivi su svi oni koji im podilaze

"Hrvatski branitelji, kao i sve druge strukture i skupine u ovome društvu, imaju demokratsko pravo dati svoje mišljenje, a organizator je taj koji odlučuje", kazao je.

TOMISLAV KLAUŠKI Što biva kad branitelj poziva na 'ubijanje novinara'? Baš ništa.

 To, ni u kojem slučaju, nije zastrašivanje, već demokratsko pravo branitelja na izražavanje svoga stava, ustvrdio je Medved.

Komentari (61)
  • Gospodine ministre.Kao supruga preminulog branitelja(od ZNG do HV do 96) uopće ne zanima ko će pjevat u Hrvatskoj.Znači da ti branitelji imaju previše vrimena da se bave glupostima .Rat je davno prošo.I stvarno rade gluposti .Samo stvaraju mržnju .Jer ko od nas može sad reći da mu je suprug bija u ratu.Jer većina nas mrzi zbog takvih branitelja .A ja im uopće ne zamjeram jer stvarno nekad branitelji sebi uzimaju svašta za pravo.Gospodo rat je davno proša.

    23. 8. 2018,   11:44
  • Medvede, jednog dana će sud ispitivati zašto si milijarde slao u Bosnu.

    23. 8. 2018,   11:51
  • Jesi li i ti nosio plinsku bocu po Zagrebu?

    23. 8. 2018,   11:53