Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medved: Branitelji s pravom osuđuju Pupovčeve izjave

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Posljednje iskaze koalicijskog partnera i saborskog zastupnika Milorada Pupovca ministar Medved je ocijenio apsolutno neprihvatljivima i neopravdanima

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u srijedu je izjavio da su udruge branitelja, koje su danas ošto osudile izjave Milorada Pupovca, odgovorno nastupile kada su se pozvale na zakonske članke o kaznenom djelu povrede ugleda Republike Hrvatske.

"Udruge branitelja današnjom press konferencijom odgovorno su nastupile. Vodimo računa da su hrvatski branitelji svaki puta, kada se u javnom prostoru pojave ovakvi oblici nasrtaja na državnost Republike, državotvorne i domoljubne vrijednosti, ti koji s punim pravom prozivaju i ukazuju na neprihvatljiv odnos prema braniteljima i Hrvatskoj", rekao je Medved nakon otvorenja spomen-obilježja poginulom snimatelju HRT-a Žarku Kaiću.

ŽESTOKE REAKCIJE IZ HDZ-a: Kovač: Očekujem da Pupovac dođe k sebi, da povuče izjavu

Posljednje iskaze koalicijskog partnera i saborskog zastupnika Milorada Pupovca ministar Medved je ocijenio apsolutno neprihvatljivima i neopravdanima.

U njima je Pupovac povezao sadašnju Hrvatsku i NDH, ocijenio kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti u regiji te da se u njoj pokušava rehabilitirati ustaštvo u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge,

"Ni u kom slučaju ne možemo suvremenu i samostalnu Hrvatsku, čiji su najsnažniji temelj Domovinski rat i branitelji, vezati za NDH. Niz je tu apsolutno neprihvatljivih stavova i teza, a o kojima su se jasno očitovali i Vlada i premijer Plenković", poručio je Medved.

Dodao je da su jučer imali sastanak na tu temu gdje su analizirali to pitanje. 

Zagreb: U SDP-u održana konferencija za medije na temu prevencijom do zdravlja BERNARDIĆ PITA ZAŠTO: 'Pupovac sjedi u Vladi koja je stvorila klimu napada na Srbe'

Osobno je osudio svaki oblik nasilja te je izrazio zadovoljstvo da je Ministarstvo unutarnjih poslova u kratkom roku pronašlo počinitelje nekoliko, kako je rekao, izoliranih incidenata.

Udruge veterana, branitelja i specijalne policije izrazile su u srijedu očekivanje od DORH-a i MUP-a da provedu istragu protiv Milorada Pupovca zbog sumnje na povredu ugleda Republike Hrvatske, ocjenjući da čelnik SDSS-a svojim izjavama destabilizira Hrvatsku.

 

Komentari (19)
  • i ja osuđujem sve dotepence koji su ,,prisvojili,, i vladaju mojom državom! I što sad, biti ću pozvana na obavijesni razgovor? Odmah ću biti njihova, biti ću mrzitelj Hrvatske, možda i partizanka. Ne, ja samo volim MOJU zemlju!

    28. 8. 2019,   17:38
  • Ma kakvi branitelji!? Što se branitelji ne pobune zašto je HDZ u koaliciji sa Pupovcem? Svaki njihov istup je politički dirigiran od strane HDZ-a tako da su izgubili svoje dostojanstvo već odavno.

    28. 8. 2019,   17:57
  • Kaze lik koji je s njim u koaliciji.. moze li ironicnije

    28. 8. 2019,   17:43