Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medved: Svi koji idu u Bleiburg neka poštuju pravila Austrije

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Organizator komemoracije je Sabor, a predsjednik tog Doma, Gordan Jandroković će u četvrtak položiti vijence, no u subotu šalje svog izaslanika Antu Sanadera

Idem na komemoraciju u Bleiburg. Idem svake godine i očekujem da će proći u najboljem redu. Pozivam sve hodočasnike da se pridržavaju pravila koja su vrlo jasno Austrijanci naglasili, poručio je u četvrtak uoči sjednice Vlade ministar branitelja Tomo Medved. 

On će u subotu na komemoraciju ići u ime Vlade zajedno s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem. Organizator komemoracije je Sabor, a predsjednik tog Doma, Gordan Jandroković, u četvrtak će u Bleiburgu položiti vijence, no u subotu šalje svog izaslanika Antu Sanadera. Medved to nije želio komentirati, kao niti prosvjede protiv komemoracije. 

Zagreb: Na sjednici Sabora raspravljano o trgovanju ljudskim organima NE IDE NI PREMIJER Jandroković u četvrtak ide na Bleiburg, ne želi politizaciju

Na pitanje novinara osvrnuo se i na braniteljske mirovine. 

- Ovih dana ćemo se osvrnuti na sve pokazatelje i način kako se braniteljske mirovine obračunavaju, odnosno na segment koji se izdvaja iz mirovinskog i koji se odnosi na sredstva državnog proračuna. One su već velikim dijelom izdvojene iz mirovinskog, no dobit ćete cjelovitu informaciju kako ne bi bilo nikakvih nejasnoća - istaknuo je naglasivši kako nisu točne informacije da je broj braniteljskih mirovina narastao. 

JANDROKOVIĆ ŠALJE SANADERA Premijer na Bleiburg neće zbog obaveza, idu Kuščević i Medved

- To je potpuno netočno. Nažalost, određene strukture i osobe tendenciozno i netočno manipuliraju s tim brojkama. Ovih dana ćemo dostaviti cjelokupnu sliku branitelja, korisnika svih oblika mirovina, iz kojeg će biti vidljivo kretanje unazad nekoliko godina pa ćete moći jasno i nedvosmisleno utvrditi broj hrvatskih branitelja i iznose - istaknuo je. 

Komentari (121)
  • Gosp: Medved, u svacju kucu kad se dode moraju se postivati pravila domacina, tako i u drzavama!!! Mrtvi neka pocivaju u miru Bozijem!!!!

    16. 5. 2019,   10:37
  • Svi koji su Hrvatskoj neka poštuju ustav iste. :(

    16. 5. 2019,   11:55
  • bespotrebno trošenje 500000 tisuća kuna da bi nas upozoravali da smo nekulturni,bahati i da u Austriji nismo poželjni- bole da su te novce dali za liječenje bolesne djece ,gladnih koji kopaju po kontejnerima ili za demografiju

    16. 5. 2019,   16:42