Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medved: Nove braniteljske mirovine neće probiti proračun

None Foto: Igor Soban/PIXSELL

Novinarima ispred Banskih dvora, koje je uoči Vladine sjednice zanimalo hoće li previše braniteljskih zahtjeva probiti proračun sljedeće godine, Medved je odgovorio kako nema bojazni od probijanja proračuna

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ustvrdio je u četvrtak da novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun sljedeće godine, te da Ministarstvo u potpunosti vlada situacijom.

Novinarima ispred Banskih dvora, koje je uoči Vladine sjednice zanimalo hoće li previše braniteljskih zahtjeva probiti proračun sljedeće godine, Medved je odgovorio kako nema bojazni od probijanja proračuna.

- Neće probiti proračun, sve dosadašnje aktivnosti i podneseni zahtjevi su u okviru projekcija koje smo radili u vrijeme dok smo radili zakon - rekao je.

Medved je prošlog tjedna komentirao povećan broj zahtjeva za braniteljskim mirovinama rekavši kako nije iznenađen brojkom od 8490 osoba, koliko ih je u zadnjih pet mjeseci zatražilo status ratnog vojnog invalida, jer je u prethodnom razdoblju odbijeno 7000 zahtjeva.

Komentari (31)
  • samo me zanima gdje je granica kad su ti "domoljubi" u pitanju?

    5. 7. 2018,   12:49
  • koja je točno razlika između branitelja i plaćenika?

    5. 7. 2018,   12:46
  • A sve je počelo prosvjedom za obranu dostojanstva i digniteta Hrvatskih branitelja....bojim se da je ovo zabilo posljednji čavao u lijes istog...

    5. 7. 2018,   12:58