Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medvedev odobrio: Euroazija i Srbija mogu slobodno trgovati

None Foto:

Ruski premijer odobrio je nacrt sporazuma o zoni slobodne trgovine između Euroazijske gospodarske unije i Srbije. Euroazijska gospodarska unija je Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije i Kirgistana

Ruski premijer Dmitrij Medvedev odobrio je nacrt sporazuma o zoni slobodne trgovine između Euroazijske gospodarske unije i Srbije, a dokument o tome objavljen je u ruskom službenom informativnom portalu.

U dokumentu se kaže kako se odobrava nacrt sporazuma o zoni slobodne trgovine između Euroazijske gospodarske unije i njegovih država članica i Srbije, koji je podnijelo Ministarstvo za ekonomski razvoj Rusije, a usuglašen je s Ministarstvom vanjskih poslova i drugim zainteresiranim saveznim izvršnim tijelima i srbijanskom stranom.

- Smatramo prikladnim ovaj sporazum potpisati na sastanku Euroazijskog međuvladinog vijeća - navodi se u dokumentu.

Početkom kolovoza Medvedev je istaknuo potrebu ubrzanja potpisivanja sporazuma o zoni slobodne trgovine Euroazijske gospodarske unije sa Srbijom i Singapurom.

Potom je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić izvijestio je da se planira potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Euroazijske gospodarske unije krajem listopada u Moskvi.

Euroazijska gospodarska unija je politički i gospodarski savez Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije i Kirgistana, a Moldavija ima status promatrača. (jć)

Komentari (6)
  • Vučić mu nije plesao pred nosom ali je više napravio nego rasplesana navijačica

    11. 10. 2019,   13:39
  • Ne bih previše komentirao zemlju Srbiju i dosljedan sam tome. I oni imaju sranja na pozicijama vlasti kao i mi. Problem jest u činjenici da su radikali na vlasti tamo a kod nas arlauču za nekaj spremni.

    10. 10. 2019,   16:17
  • Dobit ce nove Kineze..ha.ha..i ovak im je manje vise roba kineska....veselje...

    9. 10. 2019,   19:54