Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medvedev stigao u Beograd na proslavu oslobođenja tog grada

None Foto: 4

Ruski premijer Dmitrij Medvedev počeo je jednodnevni posjet Srbiji gdje će odvojeno razgovarati s premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem...

Medvedeva je u beogradskoj zračnoj luci dočekala srbijanska kolegica po dužnosti Ana Brnabić, a zatim je na vojnom aerodromu, uz državni i vojni vrh Srbije, nazočio prikazu sposobnosti Vojske Srbije (VS) "Sloboda 2019".

U prikazu je sudjelovalo više od 2.400 pripadnika VS i više od 100 borbenih sustava i 25 zrakoplova.

Na pisti ispred svečane pozornice izložena su i tri ruska helikoptera Mi-17V te jedan AirBusov H-145M, koji su odnedavno u sustavu zrakoplovstva Vojske Srbije, ali nisu sudjelovali u današnjem prikazu.

Manifestaciji "Sloboda 2019", uz državni i vojni vrh Srbije, nazočio je i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predstavnici diplomatskog zbora i vjerskih zajednica te ratni veterani-sudionici borbi za oslobođenje Beograda.

Na programu jednodnevnog posjeta ruskog premijera Srbiji je svečani doček u Palači Srbija te odvojeni sastanci s Brnabić i Vučićem uz sastanke državnih izaslanstava i potpisivanje niza bilateralnih dokumenata i sporazuma.

Tijekom popodneva Medvedev se obraća zastupnicima u Skupštini Srbije, a predviđen je i njegov susret S Dodikom.
 
Posjet Beogradu Medvedev službeno završava na svečanosti u povodu 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu u čemu su sudjelovale i postrojbe ruske Crvene armije.

Komentari (8)
  • I onda nitko ne voli srbe i nece da se druzi sa njima, a oni imaju tako mocnog prijatelja. Da li je vidjen Covic na doceku.

    19. 10. 2019,   15:45
  • Koga briga za ove,jesu li posli,došli ili otišli !!! Nebitni muljatori !!!

    19. 10. 2019,   20:32
  • Vidi ckopiustog kako se uozbiljija....nevinasce koje je huskalo na rati.... Seseljev potrcko!

    19. 10. 2019,   16:59