Obavijesti

News

Komentari 46

Medvjedica izgrizla dječaka: Probudili su je iz zimskog sna

Medvjedica izgrizla dječaka: Probudili su je iz zimskog sna
5

Švedska: Grupa dječaka sasvim je slučajno naletjela na medvjeđi brlog. Prenuli su medvjedicu iz zimskog sna. Životinja je izašla iz špilje i oštro krenula u napad...

VIDEO

Četiri dječaka skrenula su s uređenih skijaških staza u šumu u švedskom Funäsdalenu. Naletjeli su na medvjeđi brlog. Iz zimskog sna probudili su medvjedicu.

- Ja sam išao prvi, a Olle je bio iza mene. Okrenuli smo se i vidjeli kako medvjed viri iz rupe - ispričao je Olle Backman. 

Tada je počeo horor. Uznemirena medvjedica zaletjela se na dječake. Razbacala ih je posvuda po snijegu te se okomila na jednog od njih. Počela je gristi i trgati 12-godišnjeg Ollea Friska. Nemoćni dječak uspio se istrgnuti i bježati, no životinja je bila brža. Oborila ga je na pod, zagrizla i počela vući u brlog. 

Nakon nekoliko minuta borbe u spilji, medvjedica je odjednom ispustila dječaka i krenula u napad na njegove prijatelje. Jedan od njih udario ju je skijaškim štapom pa je medvjedica pobjegla. 

Životinja je dječaku rastrgala kacigu i teško ga ozlijedila. Helikopterom su ga prebacili u obližnju bolnicu. Previli su mu rane na nogama i vratu te ogrebotine na leđima.

- Oprostio sam se sa životom kada me medvjedica uvukla u brlog. Mislio sam da je to kraj za mene. Imala je moju nogu u ustima, a ja sam joj se potpuno prepustio. Tada me ispustila, prešla preko mene i otišla za mojim prijateljima - ispričao je Olle za Aftonbladet.

Olle se sada dobro oporavlja u bolnici, gdje su uz njega majka i otac. Njegovi prijatelji također su mu došli u posjet.

- Mislili smo da nam je prijatelj mrtav. Sretni smo što se sve dobro završilo - kažu uglas Olle i Martin. 

Medvjedica je nakon napada pobjegla u šumu u okrugu Jamtland te ju sada traže rendžeri. Veterinari i stručnjaci za medvjede zabrinuti su za mladunčad, koji su nakon bijega medvjedice, ostali sami u brlogu bez majke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca