Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Meksički predsjednik zamolio svijet za pomoć

None Foto: AFP

Meksički predsjednik Calderon uputio je poziv za "pomoć iz cijeloga svijeta" nakon poplava u kojima je stradalo više od milijun stanovnika

Meksički predsjednik Felipe Calderon uputio je u nedjelju poziv za "pomoć iz cijeloga svijeta" nakon poplava u kojima je stradalo više od milijun stanovnika države Tabasco, na jugu zemlje.
- Meksiko prihvaća solidarnost i pomoć svijeta, rekao je Calderon iz Villahermose, glavnog grada te države s 2,1 milijuna stanovnika, čijeg je 80 posto teritorija poplavljeno. Meksički predsjednik je treći put posjetio poplavljeno područje i pozvao je Meksikance da "sada zaborave svađe i interese pojedinaca i okrenu se pomoći stanovništvu". Vlada je otvorila bankovne račune u Sjedinjenim Državama i tražila je od svojih veleposlanstava i konzulata da "održavaju bliske kontakte s meksičkim zajednicama", prema priopćenju meksičkog ministarstva vanjskih poslova. Glasnogovornica američkog veleposlanstva u Meksiku Judith Bryan je rekla da će Sjedinjene Države deblokirati 300.000 dolara u korist poplavljenog stanovništva.

Komentiraj, znaš da želiš!