Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Melanijini roditelji dobili stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u

None Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Roditelji Prve dame status stanovnika dobili su kroz program spajanja obitelji koje Donald Trump želi ukinuti. Radi se o programu pokroviteljstva članova obitelji koji su već stigli u SAD

Slovenski roditelji Melanije Trump odsad imaju stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u, kazao je u srijedu njihov odvjetnik potaknuvši nagađanja zbog činjenice da su se koristili programom spajanja obitelji, a upravo taj program Donald Trump želi ukinuti.

- Mogu potvrditi da su roditelji gospođe Trump oboje legalno u SAD-u u statusu stanovnika sa stalnom boravišnom dozvolom - kazao je Michael Wildes u priopćenju.

- Obitelj koja nije dio administracije zatražila je da se njezin privatni život poštuje te neću dati nikakvu drugu izjavu na tu temu - dodao je on.

Objava o statusu Viktora i Amalije Knavs, otkrivena u Washington Postu, izazvala je intenzivna nagađanja s obzirom da su iskoristili sustav poznat pod imenom "lančanih migracija", a koji je trn u oku predsjednika Trumpa. 

Izraz kojem su skloni protuuseljenički nastrojeni konzervativci označava legalne useljenike koji u SAD-u dolaze zahvaljujući pokroviteljstvu članova njihove obitelji koji su u SAD uselili prije njih, primjerice riječ je o braći i sestrama ili djeci.

- Gotovo sve američke obitelji imaju vezu s programima imigracije koje Trump želi ukinuti, uključujući njegovu vlastitu obitelj - reagirao je demokratski zastupnik Luis Gutierrez.

Komentari (12)
  • Slovenci izgubili 10 posto stanovništva

    22. 2. 2018,   11:46
  • I sad bi mi trebale doci suze u oci ...........smrrcccc

    22. 2. 2018,   11:32
  • sad je jasno zasto je pritiv tog zakona. da ga je ukinuo punica bi mu dosla malo sutra.

    22. 2. 2018,   12:45