Obavijesti

News

Komentari 78

Menadžeri Uljanika osnovali su tajanstvenu tvrtku od 2 kune!

Menadžeri Uljanika osnovali su tajanstvenu tvrtku od 2 kune!
1

Nije uhićen nitko od sadašnjih članova Uprave. Svi koji su pod istragom većinom su osnivači firme Arsenal koncept koju je prije tri godine osnovalo 14 menadžera Uljanika

VIDEO

Direktori Uljanika osnovali su prije tri godine zajedničku privatnu tvrtku Arsenal koncept za usluge poslovnog konzaltinga.

Arsenal Koncept je zaista neobična tvrtka čije poslovanje zaista odudara s obzirom na to da ju je osnovala Uljanikova menadžerska krema. Prema podacima poslovnog servisa Poslovna Hrvatska, imali su u 2017. za koju postoje zadnji podaci, tek dvije kune prihoda?!

I godinu prije, 2016. imali su tek 17 kuna prihoda. Svake godine su završavali u gubitku: 2015 s gubitkom od 4.800 kuna, a 2016. i 2017 godine s gubitkom od 2500 kuna.  Tvrtka je očito bila poslovno mrtva tih godina.

Plenković: Neću o detaljima, Nobilo: Vlada naložila uhićenja
Plenković: Neću o detaljima, Nobilo: Vlada naložila uhićenja

Nije uhićen nitko od sadašnjih članova Uprava Uljanika koji su imenovani lani, kada je su problemi eskalirali. Većina menadžera koja je pod istragom osnivači su firme Arsenal koncept koju je prije tri godine osnovalo 14 menadžera Uljanika, piše Regional Express.

Među vlasnicima tvrtke ukupno je četrnaest Uljanikovih menadžerskih kadrova, s Giannijem Rossandom koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Arsenala i danas je uhićen. Priču o Arsenal konceptu je prvi objavio Poslovni dnevnik.

Među osnivačima je i Hrvoje Markulinčić, dugogodišnji glasnogovornik i direktor tvrtke Uljanik Poslovno informacijski sustavi, koji je ujedno i u NO-u Arsenala.

Sada je, prema dostupnim informacijama, direktor Uljanikove tvrtke Brodo opus. U suvlasništvu Arsenal Konceptasu i do prošle godine članovi uprave Uljanika  Marinko Brgić, ali i Veljko Grbavac. Obojica su danas uhićeni

U strukturi je i Serđo Pajković, član uprave Uljanik Brodogradilišta. Elvis Pahljina je direktor Uljanik Pomorstva za usluge u morskom prijevozu još od 2013., predsjednik je NO-a Uljanik Strojogradnja Diesela te Uljanik financija, član u NO-u Uljanik Brodogradilišta i 3. maja, zamjenik je predsjednika NO-a Viktora Lenca i još prokurist u tvrtki 3. maj 723 za brodogradnju od rujna prošle godine.

U Arsenalu je i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te Enco Vitasović koji je na čelu Uljanikove tvrtke Shipbuilding Computer Sistems, a bio je aktivan i u strukturama Uljanik Tenis kluba.

Okidač za istragu je nestanak 560 milijuna kuna iz '3. maja'
Okidač za istragu je nestanak 560 milijuna kuna iz '3. maja'

Silvan Kranjc bivši je direktor Uljanik Brodogradilišta, a bio je na poziciji predsjednika NO-a Uljanik Proizvodnja opreme. Renis Pavletić bio je šef konstrukcije u Uljaniku, a sada je, prema informacijama iz grupacije, savjetnik Uprave. Milko Mihovilović direktor je Uljanik Strojogradnja Diesela, a Kazimir Pavletić glavni je menadžer u Uljanik Standardu.

Armando Banković od 2016. godine je direktor Uljanik Proizvodnja opreme Vodnjan. Većina od ovih direktora još je na nekim pozicijama u nadzornim odborima.

Kada su iz sindikata i radničkog vijeća Uljanika 'snimili' osnivanje ove tvrtke, Rossanda im je, kako kažu, pojasnio kako je intencija bila da se pripreme za eventualnu kupnju dionica Uljanika bude li došlo do takvog scenarija. Slučaj neodoljivo podsjeća na aferu Spice u kojoj se u medijima baratalo sa sličnim modelom menadžerskih kombinacija.

Jedini iz kruga glavnih iz Uljanikove menadžerske mreže kojeg nema u Arsenal konceptu je aktualni direktor riječkog 3. maja Maksimilijan Percan. Međutim, u NO-u zajedničke tvrtke sjedi njegov otac Dalio Percan.

Percan je inače u 3. maj stigao iz Uljanika, a lojalnost vlasnicima iz Pule pokazao dajući Uljaniku pozajmicu u iznosu od 523 milijuna kuna. Iako je imao instrument osiguranja, nije ga aktivirao po isteku ugovorenih rokova, a iz internih izvora čuje se i da je Percan tako vrijednu pozajmicu dao bez potrebnog odobrenja Nadzornog odbora. Unatoč svemu, dobio je razrješnicu glavne skupštine za poslovanje 3. maja u prošloj godini. 

Uhićeni Anton Brajković, bivši menadžer Uljanika i suvlasnik Uljanik Plovidbe, nije jedan od osnivača Arsenal Koncepta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda